Avem prima medalie olimpică! Ana Maria Popescu, argint la spadă

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint la spadă feminin, după o finală pe muchie de cuţit contra chinezoaicei Yiwen Sun. La finele celor trei reprize de câte 3 minute scorul a fost egal, 10-10, iar în minutul de prelungire sportiva chineză a reuşit aşa-numita “tuşă de aur”. Dincolo de regretul ratării aurului, rămâne bucuria cuceririi primei medalii româneşti de la Tokyo, un succes care îi poate motiva suplimentar pe ceilalţi tricolori prezenţi la Olimpiada japoneză.

La Tokyo, Popescu a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu Kiria Tikanah Abdul Rahman din Singapore. A învins-o apoi în optimi pe sud-coreeana Sera Song cu 15-6, iar în sferturi pe Julia Beljajeva din Estonia, scor 15-8. Semifinalele i-au adus o nouă victorie, 15-11 contra Katrinei Lehis, o altă sportivă din Estonia. Duelul din ultimul act al competiţiei a fost unul extrem de echilibrat, şansa surâzându-i în final sportivei din China.

Ana Maria Popescu a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în anii 2008, 2009 și 2013. A cucerit medalia de aur la Olimpiada de la Rio, din 2016,  și argintul la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. De-a lungul unei cariere de peste două decenii, proaspăta vicecampioană olimpică a cucerit trei medalii olimpice, 11 mondiale și 18 europene.

foto: facebook Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

De același autor

Related Articles