Australian Open se va desfăşura conform programului stabilit, anunţă organizatorii

Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al sezonului din tenisul profesionist, va debuta luni, 8 februarie, conform programului stabilit, în ciuda cazului de infectare cu Covid-19 depistat la un angajat al unuia dintre cele trei hoteluri din Melbourne în care au fost plasaţi în carantină sute de jucători şi membri ai staff-urilor lor imediat după sosirea în Australia, scrie Agerpres.

Toate meciurile de tenis prevăzute pentru joi, la Melbourne, în turneele de pregătire pentru Australian Open, au fost anulate iar cei care au efectuat carantina la hotelul Grand Hyatt vor fi testaţi şi vor rămâne în izolare până la aflarea rezultatelor.

“Suntem absolut încrezător în faptul că Openul Australiei va avea loc. Ne aşteptăm ca toţi jucătorii să fie testaţi negativ. Probabilitatea ca unul dintre ei să fie pozitiv este foarte scăzută”, a declarat Tiley, adăugând: “Vom începe luni”.

Oficialul australian că spus că toate cele 507 persoane afectate, dintre care 160 de jucători, vor avea finalizate testele până la finalul după-amiezii de joi.

Dacă rezultatele vor fi negative, jucătorii vor fi liberi să participe la cele şase turnee premergătoare Australian Open, care le oferă ocazia să-şi reintre în formă după cele 14 zile de carantină.

“Acest lucru ne oferă trei zile la dispoziţie pentru ca evenimentele iniţiale să fie finalizate”, a mai spus Tiley, conducătorul Federaţiei australiene de tenis, care a precizat că tragerea la sorţi pentru Australian Open a fost amânată cu o zi şi va avea loc vineri.

Anterior, autorităţile sanitare din statul Victoria au declarat că testarea jucătorilor şi a staff-urilor acestora a fost făcută din precauţie. “Considerăm că riscul pentru ceilalţi oaspeţi ai hotelului – jucători de tenis şi personalul lor însoţitor – este relativ scăzut”, le-a declarat reporterilor profesorul Allen Cheng.

Statul Victoria suportat unul dintre cele mai lungi şi mai dure lockdown-uri din lume, pentru a bloca răspândirea coronavirusului, iar cazul de miercuri a fost primul înregistrat pe plan local după aproape o lună.

Începând de miercuri seara, autorităţile din Victoria au anunţat că purtarea măştii a redevenit obligatorie în interior, iar numărul persoanelor care pot participa la adunările private a fost redus de la 30 la 15.

De același autor

Related Articles