[AUDIO] Vom avea din nou handbal în Polivalenta reşiţeană! Turneul final de junioare III se joacă aici la început de iunie

Municipiul Reşiţa revine în circuitul sportiv naţional! Sala Polivalentă din Reşiţa va găzdui finala pe ţară a Campionatului Naţional de handbal pentru junioare III. Competiţia va avea loc în perioada 2-6 iunie şi va reuni la start cele mai bune opt echipe calificate în urma întrecerilor din actualul sezon. Participantele au fost repartizate în două grupe: CSS 6 Bucureşti, CSM Tg. Jiu, CSM Slatina şi CSM Bucureşti se vor înfrunta în grupa 1, iar CSM Corona Braşov, ACS Lucian Bute Galaţi, HC Junior BB Buzău şi CSS Bacău vor lupta în grupa a 2-a. Prezentă an de an în turneele finale, echipa Liceului Traian Vuia din Reşiţa nu a intrat sezonul acesta în competiţie din cauza situaţiei pandemice, dar câteva dintre handbalistele profesoarei Lucia Moruţ vor juca totuşi la turneu. Tinerele jucătoare au fost împrumutate pentru actualul campionat la CSM Târgu Jiu, unde au pus umărul la calificarea în turneul final. Amănunte despre competiţia naţională de la Reşiţa ne oferă Gheorghe Năsturel, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Caraş-Severin.

“Reintrăm în circuitul handbalului juvenil, cu demersurile făcute de Asociaţia Judeţeană de Handbal Caraş-Severin împreună cu profesoara Lucia Moruţ de la Liceul Traian Vuia Reşiţa. Am cerut Federaţiei să ne repartizeze nouă, în perioada 2-6 iunie, turneul final la junioare 3. Menţionez că la acest turneu participă o echipă care are în componenţă patru jucătoare de la Liceul Traian Vuia, eleve ale profesoarei Lucia Moruţ. Nu putem da un răspuns în legătură cu prezenţa spectatorilor în tribună. Până la 1 iunie se hotărăşte. Cum turneul este din 2 iunie, vom reveni cu amănunte. Vreau să mulţumesc Consiliului Judeţean şi Primăriei municipiului Reşiţa, care ne-au sprijinit cu Sala Polivalentă şi cu salvarea cu medic delegat. De asemenea, am mulţumit Federaţiei că ne-a onorat astfel, sperăm că vor mai fi şi alte asemenea ocazii”, a declarat Gheorghe Năsturel, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Caraş-Severin.

În lotul formaţiei din Târgu Jiu sunt prezente patru handbaliste de la Traian Vuia Reşiţa, jucătoare care au fost împrumutate până în luna iulie. Este vorba despre Slageana Radosavlevici, Rebeca Imbri, Elisa Hentea şi Raisa Copocean. Turneul final va debuta miercuri, 2 iunie şi se va încheia duminică, zi în care sunt programate cele două finale.

Cele mai citite

Related Articles