[AUDIO] Voleibalistele de la CSM Lugoj încep anul în Insulele Azore, cu un meci în Challenge Cup

Voleibalistele de la CSM Lugoj au călătorit peste 4500 de kilometri pentru a ajunge în Insulele Azore – acolo unde vor disputa prima partidă din cadrul optimilor de finală ale Cupei Challenge cu Kairos Ponta Delgada, vicecampioana Portugaliei. Meciul este programat joi, 12 ianuarie, dar lotul a plecat încă de luni, pentru ca fetele să aibă câteva zile pentru odihnă şi pentru adaptarea la noul fus orar. Cu detalii despre deplasarea lugojencelor, preşedintele secţiei de volei CSM Lugoj, Dan Brudiu:

“A fost un drum extrem de obositor până aici, început luni dimineață la orele 5:30 și încheiat luni noaptea la 23:40, ora din Ponta Delgada – care înseamnă 2:30 noaptea, ora României, pentru că sunt trei ore diferență de fus orar între România și Insulele Azore. Mai mult, în Azore, este o oră diferență față de partea continentală a Portugaliei. Din delegația sportivă a lugojencelor lipsește doar Silvija Popovic, căpitanul de echipă, care are niște probleme medicale pe care le tratează în prezent – pentru a putea reveni în echipă încă de la returul cu portughezele. Așadar, 11 sportive în lot, plus membrii din staff.

Se merge pe reciprocitate cu gazdele privind condițiile de cazare și masă. Până acum, lucrurile au mers ireproșabil. Portugalia este o țară care ne-a întâmpinat în stil balcanic, aș spune. O populație foarte afectuoasă, foarte primitoare, apropiată, caldă, deci nu sunt motive de a te simți inconfortabil în compania unor gazde cât se poate de primitoare. Singurul inconvenient este, cum spuneam, diferența de fus orar și drumul extrem de obositor care a durat 22 de ore de la plecarea din Lugoj până la aterizarea în Azore. Sigur, suntem focusați pe partida tur, care sperăm să ne dea o opțiune importantă pentru returul ce va avea loc în Lugoj. O calificare în faţa portughezelor ne poate duce în sferturile de finală ale Cupei Challenge, performanţă pe care am reuşit-o și anul trecut”, a precizat Dan Brudiu.

Meciul Kairos Ponta Delgada-CSM Lugoj are loc joi seara, de la 23.30, ora României. Returul dublei cu portughezele  este programat la Lugoj miecurea viitoare, de la ora 18,30.

foto: facebook CSM Lugoj – volei

De același autor

Related Articles