[AUDIO] Voinţa Lupac, victorie amicală în faţa Reşiţei

CSM Reşiţa şi Voinţa Lupac s-au înfruntat într-un meci-test în Valea Domanului. Pe terenul sintetic, fotbaliştii celor două echipe au fost protagoniştii unui joc de angajament din care n-au lipsit golurile. A câştigat Voinţa cu scorul de 3-1. Avramovici, Jinga şi Crăciun au marcat pentru învingători, iar Trancă a înscris golul de onoare al Reşiţei. Antrenorul rossonerilor, Călin Cheregi:

“Dacă ne raportăm strict legat la joc, a fost, zic eu, o victorie meritată a celor de la Lupac. Noi venim după o perioadă de opt zile în care volumul de muncă a fost foarte ridicat și mă așteptam ca reacția noastră să fie una greoaie. Țin să-mi felicit jucătorii pentru modul în care s-a comportat în această primă fază de readaptare cu efortul. A fost un prim test de evaluare care ne ajută să stabilim lotul care va pleca în cantonament. Singurul lucru care nu mi-a plăcut este rezultatul. În rest, nu mă așteptam la o evoluţie foarte bună, pentru că nu am lucrat relațiile de joc, nu puteam să avem prospețime. Au fost și lucruri pozitive, dar au apărut aceste greșeli individuale care pe fond de oboseală sunt inerente. Jucătorii noi s-au adaptat bine la Reşiţa, dar deocamdată se vede că nu s-au integrat încă în relațiile de joc pentru că nu am avut suficient  timp. Dar sunt jucători cu calitate, în care am încredere. Trancă a avut o evoluție bună, după cum ați văzut, nu doar pentru că a dat gol, dar într-adevăr este un jucător care are calitate și cred că ne va ajuta mult. Duminică vom pleca la Herculane, unde vom sta şapte zile, până duminica cealaltă. De la Herculane ne întoarcem şi rămânem în cantonament la stadion. Miercurea următoare (8 februarie, n.r.) avem meci cu Hunedoara. Continuăm programul de pregătire până vineri, vineri vor fi liberi, iar ulterior vom intra în programul de jocuri amicale.”

De cealaltă parte, antrenorul Voinţei, Adrian Enăşescu, s-a declarat mulţumit de joc şi de rezultat.

„A fost primul joc de pregătire, un joc bun. Adversarii au un ritm în plus, parcă, dar a fost un meci cu intensitate bună și ţin să mulţumesc băieţilor că s-au angajat atât de bine din punct de vedere fizic. Dacă luăm așa, pe fazele jocului, în atac am marcat trei goluri, am purtat și câteva acțiuni destul de cursive și sunt mulțumit de faza ofensivă. Iar pe defensiv cred că ne-am descurcat binișor. S-au angajat în dueluri tari şi am reușit să închidem culoarele, să primim doar un gol după o execuție excelentă a lor.

Am început pregătirile pe 19 ianuarie, ne antrenăm la terenul din Lupac. Facem acolo pregătirea până pe data de 6, când intrăm în regim de cantonament, tot pe plan local. Pot să zic că am găsit un vestiar unit. Din păcate, cantonamentul preconizat în Croaţia cade, pentru că acolo nu s-au găsit adversari, era și pe o perioadă mai scurtă și s-a renunțat la acel stagiu. O să avem amicale în fiecare weekend: în 4 februarie cu Lugojul, în 11 cu Buziaș, pe 18 cu echipa Under 19, iar pe 25 februarie avem un amical cu Răcăjdia. Vom încheia seria amicalelor în data de 4 martie, după care reîncepem în campionat.

Ca obiective pentru partea a doua a campionatului avem în primul rând conturarea unui lot. Au plecat cinci jucători, şi cred că e o şansă pentru tineri, să-i dezvoltăm. Aici am găsit un nucleu de bază, cu Danci, Săndescu, Petruţ,  Banac. Pe lângă ei, pot crește niște tineri jucători. Avem liniștea necesară, presiune nu există după ratarea playoff-ului, dar încercăm să ne exprimăm cât mai bine în playout și, bineînțeles, în cele trei jocuri care mai sunt de disputat din sezonul regulat”, a declarat antrenorul Voinţei, Adrian Enăşescu.

Cele mai citite

Related Articles