[AUDIO] Voinţa Lupac merge mai departe în Cupă. “Croaţii” au învins Progresul Ezeriş după prelungiri

Voinţa Lupac îşi continuă parcursul în Cupa României. Pe stadionul Gloria din Reşiţa, Voinţa a dispus cu 3-1 de conjudeţeana Progresul Ezeriş, într-un meci din primul tur naţional al competiţiei. Calificarea s-a decis în prelungiri. După 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. O primă repriză relativ echilibrată s-a încheiat cu un gol al Progresului, reuşita fiind semnată de Marius Călin din penalty.  În repriza a doua, Voinţa a forţat şi a reuşit egalarea prin Manu Jinga după numai şase minute. Formaţia din Lupac a dominat repriza, fără a mai modifica însă tabela. “Croaţii” au avut emoţii pe final, la două ocazii mari ale Progresului. Primele 90 de minute s-au încheiat nedecis.  În reprizele suplimentare, Voinţa a fost mai proaspăta şi a mai punctat de două ori, prin Dionisie Hârdău şi Alex Caia. Lupacul s-a calificat astfel în turul doi, care va avea loc pe 31 august.

Antrenorul Progresului, Dorian Arbănaş, a apreciat că, în pofida înfrângerii, echipa a avut o evoluţie promiţătoare:

“Știam că o să avem un meci destul de greu, că o să fie pregătiți mai bine fizic, noi având și puțini jucători în lot deocamdată. Sincer să fiu, sunt mulțumit mai ales de prima repriză, chiar și de a doua, când am jucat cu copii de 16 ani. Prima repriză eu zic că a fost 50 la 50 posesia mingii, iar ocazii mai multe, după părerea mea, am avut noi. Am deschis scorul din penalty. Din păcate, pe o greșeală personală ne-au egalat, am ajuns la prelungiri, știam că va fi greu, cu toate că noi puteam să închidem jocul pe final. Am avut două ocazii mari, puteam să închidem meciul și nu mai ajungeam în prelungiri.

Sunt foarte mulţumit de atitudinea băieților, se vede totuşi la unii lipsa de pregătire. Echipa adversă face antrenamente organizate, iar noi încercăm să ne descurcăm. Mai avem jucători plecați la mare, din păcate, dar trebuie să-i înțelegem. Eu zic că nu ne-am făcut de râs, chiar am avut ocazii de marca. A fost un joc frumos. Felicit echipa Lupacului pentru că au reușit să treacă mai departe. Le ures succes mai departe. Ne vedem în campionat.”

De cealaltă parte, tehnicianul Lucian Dobre s-a arătat total nemulţumit de ceea ce au arătat elevii săi în primul joc oficial al sezonului. O victorie obţinută după un joc modest, a spus exigentul antrenor al Voinţei:

“Nu mi-a plăcut nimic, nimic, nu e ce antrenez eu. Nu e jocul pe care îl doresc. Singurul lucru pozitiv e rezultatul, restul nu mi-a plăcut nimic și de nimic. Nici de mine, nici de nimeni nu mi-a plăcut. Eu nu văd fotbalul așa. Fotbalul meu e altfel. Antrenez altfel. Nu știu de ce există diferența asta de la antrenamente la meci, nu știu de ce. Sper să putem regla situația asta la antrenamente. Până la urmă, meciul într-adevăr are o încărcătură psihologică, și aici foarte mulți dintre cei de la antrenament se pierd în încărcătura asta psihologică. Dar nu, așa ceva mie nu îmi place. Păi ar veni cineva să plătească să vadă un joc ca ăsta? N-ar veni nimeni. Vă garantez că n-ar veni nimeni. Fotbalul pe care îl vreau eu e frumos, e agresiv, pozitiv. Recuperăm mingea repede, ținem de minge, mutăm, avem răbdare, găsim culoarele cele mai bune, găsim soluțiile cele mai bune și le găsim rapid. Eu nu antrenez așa ceva. Eu am antrenat mereu fotbalul-spectacol.”

Voința Lupac: Trașcă, Săndescu, Secoșan, Vasilescu, Dalea, Danci, Vaștag, Jinga, Lucica, Caia, Lolea. Rezerve: Petruț, Banac, Dan, Cega, Clement, Vichente Marcu, Urdea, Hîrdău.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Mărgan, Ciurea, Dumitru, Barbu, Cărăușu, Popescu, Călin, Turău, Popa, Careba. Rezerve: Varga, Lungu, Crețu, Rusnac, Gață.

Voinţa Lupac şi Progresul Ezeriş se pregătesc acum pentru startul în campionat. Ambele formaţii vor evolua în Liga a III-a, care programează prima rundă pe 27 august.

De același autor

Related Articles