[AUDIO] Visul promovării s-a spulberat. Dumbrăviţa a “furat” sărbătoarea Reşiţei

Moment trist pentru Reşiţa fotbalistică. La finele unui sezon în care n-au pierdut nicio partidă, rossonerii lui Dan Alexa s-au poticnit chiar la ultimul pas spre promovare – meciul decisiv cu CSC Dumbrăviţa. În Valea Domanului, CSM Reşiţa a avut în spate peste 5000 de suporteri – iar în faţă, o echipă timişeană ambiţioasă, care nu s-a lăsat impresionată de vacarmul din tribune.

CSC Dumbrăviţa s-a apărat exact şi a contraatacat periculos ori de câte ori a avut ocazia, contra unei echipe a Reşiţei care a pierdut evident din viteză pe final de sezon. Pragmatica formaţie timişeană a dat lovitura în minutul 50, când Andrei Olaru a deschis scorul cu un şut din interiorul careului. Reşiţa a alergat după egalare, iar eforturile gazdelor au fost răsplătite aproape de final, în minutul 86. Marian Drăghiceanu a restabilit egalitatea la 1 şi a reaprins speranţele microbiştilor reşiţeni.

Cele două reprize de prelungiri au făcut victime în ambele tabere, mai mulţi jucători acuzând crampe musculare din cauza efortului prelungit. Pe tabela de scor nu s-a mai produs însă nicio modificare, astfel că s-a trecut la loteria penaltiurilor. Mai lucizi, şi poate mai norocoşi, au fost aici fotbaliştii Dumbrăviţei, care au câştigat duelul nervilor: a fost 4-2 pentru timişeni, care au transformat la fiecare execuţie, în vreme ce de la gazde au ratat Călin Cristea şi Vali Munteanu.

CSC Dumbrăviţa a reuşit astfel promovarea în Liga a II-a, după un meci plin de suspans până în ultimele secunde. Din păcate, Reşiţa n-a avut motive de bucurie. Visul promovării s-a spulberat, şi e greu de spus care va fi viitorul echipei. Concluziile au fost formulate la final de antrenorul suspendat Dan Alexa, care a urmărit jocul din tribune.

“Din păcate, deşi nu am pierdut niciun meci un an de zile, nu am reușit să promovăm. E foarte greu când ajungi la un asemenea joc decisiv, am ratat din situații incredibile, mingea n-a intrat în poartă. Am ratat de trei-patru ori singuri cu portarul, am avut şi o bară. E frustrant, pentru că un an de zile noi nu am pierdut; chiar și după jocul de azi nu am pierdut pe teren, dar formatul competiției e de așa natură încât poți să nu promovezi. Felcit Dumbrăvița pentru efortul depus, e o echipă cu mare ambiție şi cu un antrenor foarte bun, le urez baftă în noul sezon. Nu știu ce urmează acum pentru Reșița, e un moment greu pentru fiecare, jucătorii plâng în vestiar. Asta este. Din păcate, nu am câştigat astăzi și nu am reușit promovarea. Deși, din punctul meu de vedere, o meritam cu prisosință, pentru meciul de azi și pentru întregul sezon”, a spus Dan Alexa.

CSM Reșița: Micu – Bărboianu (Cioinac 35′), Nic. Sima (Rimovecz 70′), Ant. Manolache, Velcotă (C. Cristea 58′), Vasluian, Val. Munteanu, Jorza, Breșneni (cpt.)(Fota 70′), Val. Lazăr (Drăghiceanu 70′), Mediop. Rezerve neutilizate: Zimmermann – Iul. Ciubotaru, Al. Negru, Mura
Antrenor (suspendat): Dan Alexa


CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu, Ghinescu, Amariei (Ilan 70′), Schinteie (Gologan 116′), Andr. Olaru, Martinov, Paulevici (Bodri 80′), Făgărășanu. Rezerve: Ciui – Tismonar, Vidican, Paunchici, Grigoriu, C. Ciubotariu
Antrenor: Cosmin Stan

De același autor

Related Articles