[AUDIO-VIDEO] Winter Wolf’s Run, sărbătoarea mişcării la Oraviţa!

A fost o adevărată sărbătoare a sportului la Oraviţa! Peste 300 de copii din zonă, dar şi oaspeţi din Timişoara, s-au aliniat la startul primei ediţii a competiţiei Winter Wolf’s Run. Într-o zi de iarnă perfectă pentru mişcare, cei mici și-au dat întâlnire în zona Canton Lup, între Oravița și Anina, au alergat, s-au bucurat de zăpadă și de vremea bună. Sufletul evenimentului a fost profesorul Cosmin Ciorman, unul dintre cei mai inimoşi promotori ai sportului juvenil în zona Oraviţei.

“A fost o zi minunată, am tot gândit și am tot calculat când și cum am putea organiza evenimentul. Am așteptat zăpadă în zona noastră în decembrie-ianuarie, din păcate n-am avut mai deloc. Și iată că bunul Dumnezeu ne-a dat acum zăpadă mai mult decât ne-am dorit. Am avut, cred, una dintre cele mai frumoase zile de iarnă posibile. Soare. Copiii, părinți, bunici, autorități locale, prieteni de peste tot.  Au fost prezenţi copii din toată zona Oraviței și din Timișoara.

În ceea ce priveşte concursul, acesta a constat în alergare pe zăpadă. Simplu și la obiect. Trei curse, trei categorii de vârstă, fete și băieți, pe distanţele de 800, 1400 şi 3000 m. Toate prin pădure, într-o zonă, zic eu, minunată. Se spune că e bine să faci Rai din ce ai. Cred că astăzi Raiul a fost la Brădet. Au intrat în competiţie copii de la grădiniță până la 14 ani. Ne-am pregătit pentru 300 de concurenţi, şi ce pot să spun este că nu a mai rămas nicio medalie, din cele 300 pregătite pentru micii alergători.

Singur nu aş fi putut organiza sub nicio formă acest eveniment. Am avut sprijin din toate părţile, le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a evenimentului. Cu toții au pus umărul la o frumoasă pledoarie pentru mișcare, adresată celor mici.”

La acţiunea de la Oraviţa a participat şi cunoscutul om de sport Mihai Petreanu, el însuşi absolvent al Liceului „General Dragalina” din localitate. Înaintea startului, Petreanu a făcut încălzirea cu micii alergători.

Proiectul sportiv de la Oraviţa este finanţat de Banat Farming, Primăria Oraviţa şi ,,Fondul Ro Bike Valley”, acţiunile fiind sprijinite de Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon România. Ediţia de vară Wolf’s Run va avea loc în data de 1 iunie, când organizatorii speră să adune la Oraviţa peste 600 de copii amatori de mişcare.

sursă imagini: Wolf’s Run (foto Andrei Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles