[AUDIO-VIDEO] Speranţele luptelor cărăşene s-au înfruntat la Reşiţa

La început de februarie, tinerii luptători din Caraş-Severin s-au întrecut în cadrul unui concurs judeţean desfăşurat la Reşiţa. Alături de reprezentanţii cluburilor cu tradiţie în acest sport, au participat la prima competiţie a anului şi copiii care învaţă în prezent abc-ul luptelor la Brebu şi Fârliug. Numărul total al participanţilor a depăşit aşteptările, spune profesorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin.

“Au venit sportivi de la CSS Caransebeş, CSS Reșița, CSM Reșița și, o noutate, de la Școlile Gimnaziale din Brebu şi Fârliug. Am dorit, pe lângă etapa județeană, să facem un antrenament comun și am avut o surpriză plăcută. Au venit peste 80 de sportivi la această competiție. S-a desfășurat la sala de lupte de la Clubul Sportiv Școlar Reșița iar copiii au fost premiați cu diplome, dulciuri și fructe. La Fârliug și la Brebu am reușit cu ajutorul autorităților locale și cu sprijinul Asociației Județene de Lupte Caraș-Severin să deschidem două centre de lupte care, bineînțeles, vor întări luptele din Caraș-Severin și din Reșița. Câți În aceste centre sunt în jur de 30 de sportivi. Ei fac primii pași în lupte, cum se spune. Sunt copii de la clasa a II-a până la a VII-a. La Școala gimnazională Fârliug se ocupă de ei profesorul Andrei Franț, iar la Școala din Brebu mă ocup eu de antrenamente. La Fârliug au început deja de trei luni pregătirile, iar la Brebu, cam de o lună şi jumătate. Sălile sunt dotate bine, cu prelate şi saltele noi. Sala de la Fârliug a fost dotată cu ajutorul Clubului Sportiv Municipal Reșița, iar cea de la Brebu cu sprijinul Clubului Sportiv Școlar din Reşiţa.”

Luptătorii sunt pregătiţi de tehnicienii Florin Dinţă, Andrei Franţ, Nicolae Constantin şi Mihai Turculeanu, antrenor coordonator fiind Adrian Dacica.

Pentru luptătorii de top ai Caraş-Severinului, prima competiţie oficială majoră din 2023 va fi zona de calificare la Naţionalele Şcolare rezervate grupei de vârstă Under 17. Întrecerea zonală se va desfăşura la Timişoara în zilele de 3 şi 4 martie, iar finalele vor avea loc la Reşiţa în perioada 24-26 martie.

În această perioadă, Florin Dinţă, Andrei Franţ, Nicolae Constantin şi Mihai Turculeanu participă, alături de tehnicieni din întreaga ţară, la un stagiu de instruire şi perfecţionare organizat de Federaţia Română de Lupte la Izvorani.

De același autor

Related Articles