[AUDIO-VIDEO] Reşiţa Stairs Challenge 2022, provocare și participare numeroasă la alergarea pe scări de la ”Stemă”

320

Un eveniment sportiv inedit a avut loc în Banatul Montan. Zeci de amatori de mișcare din toată țara au fost provocați să alerge pe scări. De la cei mici până la ”seniori” au alergat pe scări, până la ”Stemă”, locul de belvedere de deasupra orașului.

A fost un concurs de alergare trail, în urcare, pe o lungime de 400 metri în proba cea mai ușoară, o singură tură, și apoi pentru cei mai bine pregătiți a fost proba a II-a, de 10 ture în urcare.

Peste 100 de concurenți au luat alergat pe scări din mai multe localități din vestul țării.

”Mi-a plăcut că ne-am adunat după o bună perioadă de vreme. A fost o bună ocazie să ne întrecem, socializăm, amintim. A fost greu, dar plăcut și ne place să ne mai și ”chinuim”puțin”.

”Noi cei din Arad venim cu mare drag la concursurile de alergare din Reșița. Atât zona, cât și organizarea sunt la superlativ. Am alergat 10 ture, dar a fost minunat pe traseu. Deși a fost destul de greu, am terminat cu bine. Mulțumesc organizatorilor.”

Performerul Reşiţa Stairs Challenge 2022 este Valentin Popa, originar din Serbia, căsătorit cu o reșițeancă.

”Am fost și anul trecut, mi-a plăcut și am revenit. Acum a fost foarte interesant, cu efort susținut, am parcurs cele zece ture într-un timp foarte bun: 1 oră și 20 de minute.”  

Cel mai în vârstă participant de la Reșița Stairs Challenge 2022 are 65 de ani, iar cel mai tânăr 7 ani.

”Foarte frumos a fost. Am venit din Deva special pentru această alergare pe trepte. Am participat la cursa lungă și nici simt că am alergat. Cu cât e mai dificil cu atât provocarea e mai mare. Sunt pasionat de alergare și am în palmares: 4 maratoane la Paris, 10 maratoane într-un singur an, 21 de semi maratoane într-un alt an”, a spus ”seniorul” competiției, Corneliu Vardescu, zis Burebista.

”Noutatea a fost proba lungă, de 10 urcări,  care a fost și cea mai apreciată. Am avut 100 de concurenți din Caraș-Severin, Timiș, Arad Hunedoara. La ediția din acest an au participat concurenți mult mai buni decât în 2021. La proba lungă am avut concurență puternică, atât la băieți, cât și la fete. Le place să facă efort”, a spus reprezentantul organizatorilor, Laslo Kokovici.

Evenimentul a fost organizat de Bike Atack Reșița și Primăria Reșița.