[AUDIO-VIDEO] O noapte americană la cinema! NFL Super Bowl a putut fi urmărit de reşiţeni pe marele ecran

A fost o noapte… altfel, la cinema Dacia din Reşiţa. NFL Super Bowl, cel mai spectaculos eveniment sportiv de peste Ocean, a putut fi urmărit de publicul reşiţean pe marele ecran – o premieră în România!. Amfitrioni au fost jucătorii echipei Reşiţa Locomotives, cei care au avut iniţiativa nopţii americane de la cinema. Preşedintele grupării reşiţene, Raul Siladi:

“Super Bowl-ul pe un ecran de cinema – nu s-a mai întâmplat niciunde în țară. Ne bucurăm foarte mult că avem ocazia asta. Cum am mai povestit, totul la început ca o glumă, inițial nu știam unde să-l vedem, pentru ca până la urmă să ajungem să vedem meciul pe un ecran de cinematograf. E ceva de vis, pot să spun. Un spectacol așa grandios cum e Super Bowl merită să fie văzut în condiții de genul ăsta, și sunt bucuros că oamenii vin să vadă acest spectacol aici din Reșița. Bineînțeles, este şi o bună metodă de popularizare a fotbalului american în municipiu. Încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul. Vrem să vadă reșițenii și mai mult echipa, să o cunoască și să stea de vorbă cu jucătorii, să cunoască regulile și în final să vadă și meciul.”

” Sunt Rus Vlad, jucător al echipei Reşiţa Locomotives. Ideea ne-a venit de la faptul că mulţi oameni merg în ziua de azi la concerte live la cinema. O grămadă de trupe fac aceste concerte, și am avut o idee foarte simplă: de ce să nu facem asta şi cu un meci foarte important la nivel internațional, să-l dăm live la cinema? De ce nu ar fi super fain să vedem și un meci, să vină lumea să vadă fotbal american de cea mai bună calitate. Fotbalul american e complex, nu poate oricine. Trebuie foarte mult antrenament, foarte multă dedicare. Nu se compară cu celelalte sporturi unde poţi să mai fentezi. Aici nu se poate.
Într-adevăr, regulile sunt foarte complicate. Problema e că se pune prea mult accentul pe reguli și se uită partea de joc. În Europa este mai simplu față de fotbalul american din America. La ce să ne așteptăm de la această finală? Spectacol în primul rând, pentru iubitorii sportului. Foarte multe touch down-uri, pentru că ambele echipe sunt foarte bune pe partea de aruncări, de pase și curse. Un show frumos.”

Printre spectatori s-a aflat şi un american: Billy Hatten, jucătorul celor de la Locos, a ţinut să vadă finala alături de colegii reşiţeni.

“Este primul Super Bowl pe care îl urmăresc din România, şi primul vizionat la cinematograf, e un lucru deosebit. Se înfruntă două echipe cu ofensive foarte bune, aşa că spectacolul e garantat. Din păcate, avem destul de puţin public, dar e de înţeles, pentru că e duminică noaptea, iar copiii şi tinerii merg dimineaţă la şcoală.”

Reşiţenii care n-au venit din comoditate la noaptea americană de la Dacia au ce regreta. Meciul în sine, dar şi întregul show construit în jurul marii finale a fost remarcabil – şi a reconfirmat faptul că, în materie de spectacol, America nu are rival.

Finala Super Bowl din 2023 a fost câştigată de Kansas City Chiefs, care s-a impus cu 38-35 în faţa jucătorilor de la Philadelphia Eagles.

De același autor

Related Articles