[AUDIO-VIDEO] Meciul amintirilor: veteranii fotbalului reşiţean au inaugurat “balonul” din Valea Domanului!

Noul teren acoperit din incinta clubului CSM Reşiţa e gata să-şi primească sportivii! În “balonul” din Valea Domanului se vor antrena în principal grupele de copii şi juniori – dar inaugurarea a fost făcută de veteranii fotbalului reşiţean, printr-un meci al amintirilor, care reprezintă, într-un fel, şi o simbolică predare a şafetei către cei care învaţă acum abc-ul fotbalistic. Foşti jucători de la CSM şi Gloria Reşiţa au luat ghetele din cui şi au răspuns invitaţiei lansate de preşedintele rossonerilor, Cristian Bobar. De remarcat că seniorii au avut ocazia să testeze balonul în condiţiile cele mai defavorabile – pentru că afară ploua serios la ora jocului. Pentru şeful din Valea Domanului, amicalul veteranilor a reprezentat un moment special. Cristian Bobar:

“Chiar dacă acest balon este făcut pentru copiii de la centru, am ţinut să facem un meci cu foștii mari jucători de la CSM şi de la Gloria Reşiţa. Unii dintre ei mi-au fost și antrenori, mă refer la nea Florică (Ioan Florea, n.r.), la Ovidiu Telescu și chiar mă bucur că i-am putut aduna aici. Sunt unii care au lipsit, din păcate n-au putut ajunge. Vrem să facem și pe viitor cât mai multe acțiuni de genul acesta în Valea Domanului. Am intrat şi eu pe teren, mai facem mișcare. După cum am spus, ar fi trebuit să fie doar foștii jucători, care într-adevăr aduceau câte 10.000 de oameni în tribună, dar n-au putut ajunge toți. Şi atunci am mai completat echipele cu noi, cei care am jucat la nivele mai inferioare.
Cred că este bine că avem aceșt balon în Valea Domanului. Uitați-vă cum este vremea afară. Şi ne gândim în viitor, la copiii care se vor antrena aici. După cum ați văzut, s-au demolat deja tribunele și o parte din vestiare, urmează să facem acelaşi lucru și în partea cealaltă. Vom avea vestiare nou-nouțe, exact cum este în străinătate, și copiii se vor putea bucura de acest lucru.”

Iniţiativa clubului din Valea Domanului a fost bine primită de fostele glorii ale fotbalului reşiţean. Despre momentul de suflet au vorbit Boşco Vişatovici şi portarul Gheorghe Popa.

“În primul rând mulțumim președintelui Bobar pentru ceea ce face pentru copiii Reșiței. Este un ajutor benefic, mai ales pe timp de iarnă, vom putea face aici antrenamentele cu grupele de copii, ca să dezvoltăm pepinierea jucătorilor de la CSM Reşiţa. În al doilea rând, mă bucur de întâlnirea colegilor de atâția ani, avem ocazia să depănăm amintiri frumoase din fotbalul reșițean. Noi , cei de la Gloria, suntem astăzi ceva mai tineri față de colegii de la CSM. Sunt mulți colegi plecați în străinătate, a fost timpul foarte scurt și nu au putut ajunge toți colegii. Ne bucurăm de revedere, inclusiv cu colegii care au venit doar ca spectatori, fără să intre la joc”, a spus Boşco Vişatovici.

“În primul rând, felicit conducerea clubului că a avut această inițiativă, de a face balonul care este în sprijinul tuturor grupelor de copii. În al doilea rând, mă bucur că președintele Cristian Bobar s-a gândit ca foștii jucători, care au făcut cinste orașului la cele două echipe, să vină să facă o așa-zisă inaugurare. Și în al treilea rând, și cel mai important, este că am avut posibilitatea să ne reîntâlnim, să mai vorbim și să vedem cam care sunt perspectivele fotbalului reşiţean. M-aş bucura să avem și noi un cuvânt de spus. Dacă ni se va cere, putem să ajutăm și noi – întâi cu sfaturi și după aceea, dacă va fi nevoie, cu mai mult de atât. Cel puţin eu, unul, voi fi disponibil”, a spus Gheorghe Popa, cunoscutul goalkeeper al rossonerilor reşiţeni.

De același autor

Related Articles