[AUDIO-VIDEO] Antrenorul Mihai Petreanu: ar fi un ”eveniment” ca sălile de culturism şi fitness din România să se redeschidă în luna iunie

260

Sălile de culturism şi fitness din România s-ar putea redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiţii necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a anunțat zilele trecute preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean.

Printre măsurile pe care administratorii sălilor ar trebui să le respecte se află şi interzicerea folosirii aparatelor de aer condiţionat. Deocamdată iubitorii de fitness își desfășoară antrenamentele la domiciliu sau în aer liber.

”Ar fi un adevărat eveniment, de bun augur pentru toată lumea”, spune instructorul reșițean Mihai Petreanu, președintele Ligii Internaționale de Functional Fitness Bodyweight :

Este îmbucurător pentru noi cei care activăm și în mediul privat să aflăm o astfel de veste. Dacă se va întâmpla așa este foarte bine. Eu am făcut zilnic antrenamente online pentru toate categoriile, de la începători la avansați. Eu am făcut atât acasă, cât și afară în apropierea blocului în care locuiesc. Consider că în mare parte elevii mei, prietenii mei, au fost conștiinciosi și au participat la antrenamentele online. Cu toate acestea mi-aș fi dorit să fim față în față pentru a putea să-i corectez, să-i încurajez, să interacționăm mai bine. În această perioadă, Liga Internațională de Functional Fitness Bodyweight face demersuri pentru înființarea Federației Române de Functional Fitness Bodyweight. Este pe ”masa de lucru” și așteptăm să treacă această perioadă și să ne prezentăm proiectul. Argumentul nostru principal este faptul că noi dorim să implementăm această disciplină în școlile din România, de la clasa a V-a la a XII-a. Transmit tuturor iubitorilor de Functional Fitness Bodyweight le transmit să facă mișcare, dacă puteți zilnic, chiar mai mult de 30 de minute. O mie de cuvinte nu fac cât o picătură de transpirație!”, a afirmat Mihai Petreanu.  

Functional Fitness Bodyweight este fitness funcțional cu propriul corp, este o disciplină aflată în plină dezvoltare în România, iar la Reșița a avut loc, anul trecut, prima finală a Campionatului Național de Functional Fitness Bodyweight.