[AUDIO-VIDEO] Handbaliştii reşiţeni se pregătesc pentru playoff. Marius Bahan: “Vrem să încheiem competiţia cât mai sus”

Lotul divizionarei A masculine de handbal CSM Reşiţa e în focul pregătirilor pentru sezonul de primăvară. Începute încă din 4 ianuarie, şedinţele de pregătire cu mingea sunt combinate cu exerciţii la sala de forţă. Din februarie, rossonerii lui Radu Bote vor evolua în playoff-ul de promovare. Cu detalii despre pregătirea de iarnă, coordonatorul Marius Bahan:

„Am început pregătirea încă din 4 ianuarie, sunt mulți jucători tineri care nu au voie să facă o pauză foarte lungă. Noi mergem și la sala de forță, și aici, în Polivalentă. Ne axăm în prima parte pe pregătirea fizică. Prea multe noutăți nu avem. Lotul este același pe care îl știți, cel cu care am și terminat competiţia din regiunea geografică. Suntem 8 echipe în playoff. Alături de noi, vor mai evolua în această fază echipele din Târgu Jiu, Iași, Făgăraș, Sighișoara, Cluj, Medgidia și Alexandria. Sunt câteva echipe care au ca obiectiv promovarea.
Noi nu ne vom da la o parte, vom juca cât mai bine, vom încerca să fim în forma maximă la startul competiţiei. Playoff-ul desfășoară tur-retur, la fel ca și sezonul trecut. Jocuri de pregătire nu am stabilit deocamdată. Jucăm între noi, ne combinăm la antrenamente inclusiv cu juniorii 1 și 2 ai noștri. Vom discuta cu cei de la Timișoara pentru un amical, pentru că sunt  aproape, iar Politehnica 2 a fost o echipă care s-a ridicat la un nivel bun în seria noastră.
 
Aştept de la mai tinerii mei colegi seriozitate, maximă, determinare maximă la fiecare meci și vreau să văd că ei progresează. Asta e cel mai important, ca să progreseze și să reușim să acumulăm experiența necesară. Eu cu Lucian Ignat, care suntem cei mai cu experiență, încercăm să-i ajutăm. Și îmi doresc să ne poziționăm cât mai bine la sfârșitul acestui play-off.”

Radu Bote, antrenorul echipei reşiţene, speră ca rossonerii să aibă parte şi de câteva jocuri de pregătire înaintea startului în playoff.

“Așteptăm să primim confirmarea pentru măcar două meciuri amicale și încercăm să facem o pregătire cât mai bună. Băieţii au reacționat foarte bine la pregătire și sunt ferm convins că toți își doresc să evolueze cât mai bine, să facă faţă echipelor din playoff. Ştim că cel puțin 4-5 echipe s-au întărit şi își doresc să promoveze, două dintre ele fiind echipele care au picat din prima ligă și au rămas cu jucători care au jucat la acel nivel. Noi noi vom juca cu gândul la victorie fiecare meci și, dacă se ivește ocazia, vom promova”, a spus Radu Bote.

Handbalistul Raul Heimbach, unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai Reşiţei, speră ca echipa să-şi reconfirme valoarea şi în turneul de promovare.

“Am început pregătirea săptămâna trecută, e o perioadă destul de neplăcută ca sportiv, dar în același timp ne și trebuie. Ne așteaptă niște meciuri foarte grele, mult mai grele decât cele ce le-am avut în campionat. Sperăm să facem o figură frumoasă și să aducem cât mai multe puncte. Atmosfera la echipă este foarte bună. După cum v-am zis, perioada aceasta nu este foarte plăcută pentru noi, dar ne trebuie și nu avem ce face. Sperăm să facem o figură frumoasă și să câștigăm cât mai multe meciuri.”

Startul playoff-ului se va da pe 5 februarie, când CSM Reşiţa va primi acasă replica formaţiei CS Medgidia.

De același autor

Related Articles