[AUDIO-VIDEO] Competiție oficială de volei feminin, organizată la Reșița după 15 ani de pauză

Voleiul a revenit în sala polivalentă din Reşiţa după 15 ani de pauză. La finalul săptămânii s-a desfăşurat prima ediţie a ”Cupei municipiilor” la volei feminin. Au luat parte la turneu echipele de junioare şi cadete ale CSM Reşiţa şi CSS Caransebeş. La un an de la înființare reprezentanții secției de la CSM Reșița au reușit să readucă voleiul în sala polivalentă. Au trecut 15 ani de când nu s-au mai organizat competiții oficiale de volei în Reșița. Tinerele jucătoare reșițene s-au bucurat că au avut acest prilej:

Timeea Veselin:

”Este primul eveniment de acest gen la Sala Polivalentă, în Reșița, și ne bucurăm foarte mult că a putut să fie organizat. Am jucat foarte bine, ne-am descurcat în echipă, adversarele joacă și ele bine, dar nu imposibil de învins și ne bucurăm că suntem aici.”

Iulia Potra:

„M-am simțit foarte bine și mă bucur că am jucat pentru prima dată la o cupă organizată la Reșița. Practic voleiul de aproximativ doi ani, am venit de plăcere și nu m-aș mai lăsa de acest sport, atât de mult îmi place. Meciurile au fost destul de obositoare și grele, deoarece adversarele de la Caransebeș au fost foarte bune”.

Teodora Vulpeș:

”Este un eveniment foarte bine organizat. Mi-a plăcut foarte mult. Așteptăm următoarele meciuri, să avem o continuitate. Practiv voleiul de 7 ani și sunt din Caransebeș.”

Ioana Mănăilă:

”Turneul a fost foarte bine organizat, au participat multe fete și mi-a plăcut foarte mult. Eu sunt din Reșița, dar evoluez pentru Clubul Sportiv Școlar Caransebeș. Este pentru prima dată când joc volei la Reșița într-o cupă și cred că este un lucru foarte bun, având în vedere faptul că au venit oamenii să ne vadă. Joc volei de patru ani și ideal ar fi să practic de performanță acest sport”.

Și prof. Laura Andrei, antrenoarea echipelor din Caransebeș, a vorbit despre această oportunitate de a participa, din nou, la meciuri în polivalenta reșițeană:

”Mi se pare că e o întâlnire foarte bine pusă la punct pentru că trebuie să mobilizăm copiii să facă sport. Nu contează ce ramură sportivă aleg, dar noi vrem în principiu să-i aducem, să-i atragem către volei, care este un sport nobil și vrem să-l practice cât mai mulți. Per ansamblu, anul 2022 a fost unul foarte bun, pentru că am avut niște rezultate de excepție cu una din dintre sportive, respectiv Ioana Mănăilă, care a plecat tot de la Reșița,care a obținut o medalie de bronz la volei pe plajă. Pe această cale vreau să o felicit pentru eforturile pe care le face și ea, și familia. Este un mare efort că face naveta aproape zilnic între Reșița și Caransebeș pentru a participa la antrenamente.  Obiectivul nostru al voleibalistelor de la CSS Caransebeș este de a ne califica la turneul semifinal”.

Principalul organizator, prof. Eduard Daniel Niță, a tras concluziile la final de turneu:

„Scopul acestei cupe este de a strânge toate voleibalistele valoroase din județ. Împreună cu Caransebeșul ne dorim să facem o echipă competitivă, iar în doi ani de zile să fim în eșalonul al doilea din voleiul românesc. La acest eveniment fetele cred că au practicat un joc bun, iar cei care au venit la sală cred că au avut ce vedea. Avem jucătoare foarte bune și aici aș dori să o evidențiez pe Ioana Mănăilă, sportivă care evoluează și pentru lotul național. Ea provine din Reșița, dar joacă pentru Caransebeș. Este foarte greu să participi în competiții cu o echipă de junioare. Cu tot cu Ioana noi avem doar trei junioare, iar restul sunt cadete și speranțe”.

Prima ediţie a Cupei municipiilor a fost câştigată de echipa de junioare a CSS Caransebeş, urmată de cea de speranţe de la CSM Reşiţa, de cadetele de la CSM Reşiţa şi cele de la CSS Caransebeş.

Cu o zi înainte tot la Reşiţa a avut loc prima ediţie a Cupei de iarnă la volei feminin la care au luat parte peste 40 de sportive componente ale clubului CSM Reşiţa. A fost o întâlnire la final de an pentru tinerele voleibaliste din Banatul Montan.

De același autor

Related Articles