[AUDIO] Tinerii şahişti cărăşeni îi vor înfrunta amical pe prietenii din Voivodina

Şahiştii cărăşeni se pregătesc pentru o confruntare amicală cu prietenii din Serbia care au aceeaşi pasiune. Duminică, tinerele speranţe ale şahului din Caraş-Severin vor fi oaspeţi la Ritişevo (Râtişor), acolo unde trăieşte şi o importantă comunitate românească. Detaliază preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah din Caraş-Severin, Mihai Bolintiş:

“Încercăm să strângem legăturile cu sârbii din zona noastră limitrofă, dar și cu românii din Voievodina. Vom avea un concurs la care vom participa duminică, 22 ianuarie, la Râtișor, lângă Vârșeț – un turneu la care majoritatea participanților de la noi sunt juniori ai clubului CS Muncitoresc. Desigur, mai sunt și de la alte cluburi reșițene, dar majoritatea de aici sunt. Am confirmată prezența a 12 juniori, este un concurs destinat doar copiilor şi juniorilor până la 20 de ani. 20-25 de jucători din Serbia, plus cei din România, vor juca în sistem elvețian şapte runde, zece minute cu cinci secunde timp de gândire. Arbitrajul va fi asigurat de profesorul Ștefan Cotârla din Rătișor și, desigur, voi ajuta și eu pe partea de organizare”, a precizat Mihai Bolintiş.

Duelul dintre jucătorii cărăşeni şi şahiştii din ţara vecină va avea şi un retur. Prietenii din Voivodina vor fi invitaţi să întoarcă vizita pe 24 ianuarie, când are loc la Reşiţa tradiţionala Cupă a Unirii.

De același autor

Related Articles