[AUDIO] Tinerii karateka reşiţeni se întorc cu şapte medalii de la Naţionalele WUKF

Campionatul Naţional de karate WUKF adresat categoriei sub 13 ani a consemnat noi succese reşiţene. Tinerii karateka de la Palatul Copiilor, care sunt legitimaţi la Clubul Sportiv Muncitoresc din Reşiţa, şi-au adjudecat şapte medalii în cadrul maratonului sportiv desfăşurat timp de trei zile la Mediaş. Rezultate foarte bune, obţinute într-o întrecere cu un număr record de competitori, spune maestrul Zoltan Lipan, coordonatorul secţiei reşiţene:

„Au participat aproximativ 400 de sportivi de la 44 de cluburi. Ne putem mândri că printre ei s-au numărat şi sportivii noştri de la Palatul Copiilor, care, se ştie, sunt legitimaţi la Clubul Sportiv Muncitoresc din Reşiţa. Am participat cu 11 sportivi şi, ca de obicei, nu am făcut de râs nici clubul, nici Reşiţa. Ne putem mândri cu 7 medalii. A fost o competiţie foarte grea, desfăşurată pe trei zile, cu foarte mulţi sportivi la toate categoriile. Aş putea da exemplu o categorie de 11-12 ani, unde au concurat 18 copii, sau categoria de 9-10 ani – unde a concurat sportiva noastră Claudia Nica – care a avut la start 17 sportivi. A fost destul de strânsă competiţia, dar ne-am întors cu rezultate bune. Avem un loc I, două locuri II şi patru locuri III. Locul I a fost obţinut de Claudia Nica la kihon 9 ani. Petru Virgil Bursuc a luat locul II la kihon 11 ani şi locul III la kata. Tot pe locul doi s-a clasat Nicoleta Stanca, la kihon 12 ani, iar Patricia Măciucă a obţinut locul III la kihon 12 ani, dar la categorie de centură mai mare, de 6-4 kyu. Daria Szuiogan a luat de asemenea un loc III, la kihon 10 ani. O surpriză plăcută a fost Dragoş Vizoc, care a obţinut un loc III la kata 8 ani, aceasta fiind prima sa participare la o competiţie de o asemenea anvergură”, a declarat Zoltan Lipan.

Clubul reşiţean a mai avut două prezenţe în semifinale:Roxana Petrescu la kata şi Petru Bursuc la kumite. Sportivii de la Palatul Copiilor şi CS Muncitoresc Reşiţa sunt pregătiţi de maestrul Zoltan Lipan, instructorul Sandra Lipan şi Viorel Enăşel. Pentru tinerii karateka din Reşiţa urmează un concurs cu participare international la Arad. Este vorba despre tradiţionala competiţie “Cupa Banzai” din perioada 17-18 iulie, unde vor participa atât medaliaţii de la campionatele nationale, cât şi alţi sportivi, care doresc să-şi învingă  emoţiile şi teama de concurs.

De același autor

Related Articles