[AUDIO] Succes reşiţean la şah: CS Muncitoresc e matematic promovată în Divizia A!

Echipa de şah CS Muncitoresc Reşiţa şi-a asigurat matematic promovarea în divizia A, după succesul repurtat în weekend în faţa grupării Şoimii Lipova. Meciul disputat în devans la Reşiţa a fost câştigat cu 3-1 de şahiştii echipei-gazdă. De remarcat e faptul că jucătorii care au adus punctele sunt foarte tineri. Detaliază preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, Mihai Bolintiş.

“S-a jucat în avans meciul din etapa a 7-a a diviziei B la şah masculin pe echipe, meciul dintre Şoimii Lipova și CS Muncitoresc Reșița, unul din ultimele două meciuri pe care le mai avea de disputat echipa reșițeană. Scorul la final a fost favorabil echipei noastre, care a obținut astfel ultimele 2 puncte necesare câștigării matematice a grupei și calificării în divizia A. O reușită pentru tânăra secție de şah a clubului reșițean, o reușită care ne îndeamnă să dăm în continuare credit tinerilor – pentru că a fost o victorie a tinereții.

Cel mai vârstnic participant a fost candidatul de maestru Alex Tunaru, dar la masa a doua a fost Daniel Cristian Pădurean, de doar 21 de ani, iar mesele 3 și 4 am avut doi juniori mici Christian Arrydan Tamaş, de 13 ani, și Alin Stângu de 14. Avem aşadar speranțe mari că în anii viitori vom avea în continuare o echipă tânără la Reșița, o echipă care va rămâne alături de orașul nostru, să-l reprezinte în competițiile naționale și, de ce nu, internaționale. A fost 3 la 1, cu o victorie a lui Daniel Cristian Pădurean – un mat de kinogramă – o victorie clară, tehnică, a lui Tamas Christian Arryidan și o victorie la fel de consistentă a lui Alin Stângu.

CS Muncitoresc Reșița are în acest moment 3 puncte avans. Mai are un meci de disputat cu concitadina Gloria Reșița, sâmbăta viitoare de la ora 10. Foarte probabil îl va câștiga și pe acesta, deci vom avea o calificare en fanfare, cum s-aș spune, nu doar prin calitatea jucătorilor care fac parte din echipa fanion a județului, dar și prin dăruirea lor”, a declarat Mihai Bolintiş.

Cele mai citite

Related Articles