[AUDIO] Succes de moral pentru handbalistele Universităţii Reşiţa

Divizionara A feminină de handbal Universitatea Reşiţa a încheiat victorioasă meciul disputat pe teren propriu contra tinerei echipe a Clubului Sportiv Liviu Rebreanu din Turda. În Sala Polivalentă, în faţa unor tribune goale, studentele au condus la pauză cu 13-11 şi s-au impus în final cu 26-19. O victorie muncită, a apreciat la final antrenorul reşiţean Cristian Busuioc.

„Un joc destul de dificil. Le felicit pe adversare, trebuie să ținem cont și de faptul că sunt junioare. E drept, din ce am observat, sunt selecționate din toată țara. Poate că plusul de forță și faptul că la un moment dat am reușit să ne grupăm mai bine pe apărare au făcut să ne desprindem și să obținem o victorie muncită şi binemeritată. Le felicit pe fetele mele că au reușit să depășească momentul greu în care eram, veneam după două înfrângeri. Am pierdut la Baia Mare și la Cluj, unde am întâlnit două echipe foarte bune. Cea din Cluj este, din punctul meu de vedere, favorită în lupta pentru promovare. În mod sigur, aceasta este o victorie de moral, suntem pe un drum bun. Ne bucurăm acum, dar suntem deja cu gândul la etapa următoare (…) Urmează pentru noi un sfârșit de săptămână cu pauză, iar săptămâna următoare ne așteaptă o deplasare grea la Târgu Mureș, după care vom juca acasă cu Timișoara. Nu mai sunt multe jocuri până la finalul campionatului, până acum bilanțul este pozitiv și îmi doresc să continuăm cu jocuri bune. Vrem să rămânem la jumătatea clasamentului și poate mai sus. Ceea ce ne doare cel mai tare este numărul mic de jucătoare din lot, trebuie să fim realiști și în mod sigur am putea emite mult mai multe pretenții dacă am alinia la startul întrecerii numărul maxim de jucătoare pe care ni-l permite foaia de joc. Din păcate, în momentul de față nu putem face acest lucru. Încercăm să găsim soluții, poate chiar în mijlocul campionatului, cu junioare. Regulamentul ne permite să avem o colaborare în dublă legitimare și cu jucătoarele junioare”, a declarat profesorul Cristian Busuioc.

Universitatea Reșița: Andra Mureșan, Maria Popescu, Timeea Dumitrache, Daiana Giuca, Irina Ciobanu, Maja Eremici (1), Alina Cristea (1), Claudia Șiman (2), Rebeca Vlădășel (4), Iulia Bledea (4), Crina Asaftei (6) și Simina Buzzi (8).

Partida Universitatea Reşiţa – CS Liviu Rebreanu Turda s-a jucat în devans, în contul etapei a 7-a. Formaţia reşiţeană ocupă deocamdată locul 5 al clasamentului, cu 10 puncte din şase meciuri. Celelalte întâlniri ale rundei se vor disputa duminică. Următorul joc al Universităţii este programat pe 7 noiembrie, când studentele vor evolua în deplasare la ocupanta locului 7, CS Arena Târgu Mureş.

De același autor

Related Articles