[AUDIO] Staţiunea Băile Herculane, gazda lotului naţional de karate!

Cei mai buni karateka ai departamentului IKU din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale se pregătesc zilele acestea în  Băile Herculane. Stagiul centralizat reuneşte în staţiunea de pe Cerna sportivii care vor reprezenta România la Campionatul European din luna octombrie. Detalii ne-a oferit cărăşeanul Marian Meşinschi,  preşedintele Comisiei Naţionale de organizare.

“Ieri a început la Băile Herculane stagiul naţional de pregătire al Federaţiei Române de Arte Marţiale, departamentul de karate IKU. Stagiul este condus de prof. Adrian Nagel, decanul Facultăţii de Sport din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, cel care deţine funcţia de director al departamentului IKU. Participă la acest stagiu sportivii din lotul naţional care se pregătesc pentru Campionatul European ce va avea loc în luna octombrie la Oradea.  Sunt 16 sportivi incluşi în acest lot, dar pe lângă ei mai sunt şi alţi sportivi care participă pentru a se perfecţiona în vederea competiţiilor care urmează. Este prima acţiune pe care o organizez în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Organizare. Am ales Băile Herculane pentru că este un loc din zona noastră, un loc pe care consider că merită să-l promovăm. La această acţiune, clubul Sport Star Anina este reprezentat de sportivul Darius Bălan, care este vicecampion naţional la kumite juniori. În urma Campionatului Naţional, el s-a calificat  pentru Europeanul din luna octombrie”, a precizat Marian Meşinschi.

În cadrul cantonamentului de la Herculane, lotul naţional de karate se va pregăti în sala de sport a liceului din localitate. Stagiul de pregătire de şapte zile se va încheia sâmbătă.

De același autor

Related Articles