[AUDIO] Start lansat în 2023! Schiorul reşiţean Luca Voina, pe podium în Serbia

După ce s-a făcut remarcat în competiţiile interne, tânărul schior reşiţean Luca Voina îşi demonstrează calităţile şi peste hotare! Cel mai valoros exponent al secţiei de profil de la CSS Reşiţa a urcat pe treapta a treia a podiumului la slalom uriaş, grupa de vârstă Under 14, în cadrul tradiţionalei competiţii internaţionale organizate anual în Serbia, la Mokra Gora. Luca Voina se pregăteşte la şcoala sportivă reşiţeană sub îndrumarea profesorului Adelin Preda, care se arată plăcut impresionat de progresul elevului său:

“Luca Voina este la prima lui participare la o competiție internațională. Până acum a reușit să se claseze pe podium cam la toate competițiile din țară, dar spre bucuria mea, se descurcă foarte bine și în cele internaționale. A avut loc prima manșă de slalom uriaș, unde s-a clasat pe locul trei, și sperăm ca și mâine (sâmbătă, 18 feb, n.r.) la finalul zilei să primim vești îmbucurătoare după proba de slalom. Competiţia din Serbia este organizată de Federația Internațională de Schi. Au venit sportivi de peste tot din lume, am văzut sportivi din Australia, Coreea, Serbia, Macedonia, Bosna, Albania – deci chiar au participat concurenţi cam de peste tot din lume.

Luca participă la categoria sub 14 ani, dar anul acesta este an mic, practic concurează şi cu sportivi care sunt cu un an mai mari decât el.

Eu în această perioadă am rămas acasă și mă antrenez cu restul sportivilor, doar Luca s-a dus la această competiție din Serbia. Într-adevăr, la noi a venit iarna și avem zăpadă foarte ok. Sper să nu se încălzească foarte tare, sau după valul ăsta de căldură să mai vină un val de aer rece, să ne mai putem antrena și în continuare.

La finalul săptămânii viitoare urmează și competițiile noastre interne, unde mă voi deplasa cu mai mulți sportivi. Practic, intrăm în sezonul competițional, să zic așa. El trebuia să se desfășoare pe toată durata iernii, dar, nefiind zăpadă în majoritatea locurilor din țară, toate competițiile s-au mutat spre finalul sezonului și sunt lipite. Avem 3-4 competiții, una după alta. Plecăm în zona Valea Prahovei și acolo rămânem timp de două-trei săptămâni.
Ulterior ne vom deplasa în Maramureș, la Baia Sprie, pentru Campionatele Naționale Școlare, care se vor desfășura în perioada 12-15 martie. Speranțele noastre se leagă clar de Luca Voina, îmi doresc și sper să aibă rezultate foarte bune și la noi, chiar dacă este an mic. Şansele, vă dați seama că nu sunt de partea lui, dar el este un schior talentat și poate să facă o treabă foarte bună.”

UPDATE: în ziua a doua a concursului din Serbia, Luca Voina a concurat la slalom simplu – şi a avut din nou succes! El s-a clasat aici pe poziţia secundă, după un alt reprezentant al României: Luca Pastorcici, de la Dinamo Bucureşti. După concursul de la Mokra Gora, tânărul sportiv reşiţean pleacă în Bosnia, la un alt concurs organizat sub egida Federaţiei Internationale de Schi.

Cele mai citite

Related Articles