[AUDIO] Start de sezon pentru handbalistele de la Liceul Traian Vuia! Un egal şi o victorie în rundele inaugurale

După o pauză de un an şi jumătate, tinerele handbaliste ale Liceului Traian Vuia din Reşiţa s-au întors pe semicerc, pentru primele meciuri oficiale ale toamnei.  În sezonul 2021-2022, profesoara Lucia Moruţ a intrat în campionat cu două echipe, la grupele de vârstă junioare I şi junioare II. Ambele echipe au debutat în weekend în faţa propriilor suporteri. Sâmbătă a fost zi de meci pentru junioarele I, care au primit vizita formaţiei HC Universitatea Craiova. Diferenţa de gabarit a fost evidentă: mai mari ca vârstă, craiovencele au avut avantajul fizic, dar gazdele au luptat cu ambiţie pentru fiecare minge. Au fost momente bune la ambele porţi, iar în final tabela a consemnat un egal echitabil: 29 la 29. După joc, profesoara Lucia Moruţ şi-a felicitat elevele pentru dăruire:

“Să nu uităm că în acest an competiţional joacă la juniori I handbaliste născute în 2003-2004. Echipa de la Craiova a avut şapte fete născute în 2003, iar la noi nu a fost niciuna din 2003, toate au fost 2004, 2005 şi 2006. Şi chiar au fost titulare fetele de 2006 şi 2005. Sunt foarte mulţumită, şi aş fi fost mulţumită chiar dacă astăzi pierdeam acest meci. Dar au avut atâta voinţă şi dăruire, a fost un meci atât de greu, nu s-a ştiut până în ultimele secunde cine va câştiga, sau dacă va rămâne scorul egal. Atmosfera a fost foarte plăcută, mulţumesc publicului că a venit să la vadă pe aceste micuţe handbaliste. Eu le felicit din tot sufletul pe fetele mele, să nu uităm că noi am stat un an şi jumătate. Dacă celelalte echipe au avut meciuri în campionat şi jocuri de pregătire, la noi este primul meci de pe 8 martie 2020. Aceste fete au făcut minuni”, a declarat antrenoarea Lucia Moruţ.

“Ştiam de la început că vom avea confruntări grele, dar suntem foarte bucuroase că s-a terminat egal, mai ales că adversarele au fost cu un an sau doi mai mari. Vrem să mulţumim profesoarei Lucia Moruţ, profesorului Cornel Moruţ şi părinţilor pentru tot sprijinul primit. Noi suntem nişte luptătoare şi ne dorim să ajungem cât mai departe”, a declarat handbalista Alexandra Ştubei-Gârboni.

Duminică au intrat în focul competiţei şi junioarele II de la Traian Vuia. La această grupă de vârstă, elevele profesoarei Lucia Moruţ au întâlnit acasă formaţia CSS Petroşani, de care au dispus clar, cu scorul de 37-20.

De același autor

Related Articles