Cel mai important proiect derulat la finele acestui an de Casa de Cultură Studenţească din Reşiţa se numeşte „Dăm culoare sportului”. Graţie acestei iniţiative, peretele exterior al blocului ANL din preajma stadionului „Mircea Chivu” devine pânza pe care pictorul Ovidiu Batista va realiza o pictură murală de mari dimensiuni pe tematică sportivă. Directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Daniel Amariei, care este şi un pasionat om de sport, speră ca lucrarea să inspire şi să atragă copiii şi tinerii către mişcare.

„Din cauza pandemiei a trebuit să modificăm toate acţiunile din calendarul nostru, şi am vrut să intrăm în ton cu proiectul acesta care se desfăşoară la nivel de oraş. Am văzut foarte multe picturi murale foarte frumoase pe clădirile din Reşiţa, iar acest lucru ne-a inspirat. Din punctul nostru de vedere, este o acţiune care va avea un impact destul de mare în rândul tinerilor, o acţiune în care îmbinăm sportul cu arta şi o transpunem pe un zid, într-o pictură de dimensiuni impresionante. Sperăm ca ea să aducă cât mai multă bucurie în rândul tinerilor, şi să-i atragem astfel spre sport, spre un mediu cât mai sănătos, mai ales în această perioadă. Ne dorim ca, atunci când lucrurile vor reveni la normal, ei să fie într-o formă cât mai bună. Pictura este realizată de Ovidiu Batista, unul dintre cei mai renumiţi artişti plastici care au pictat la Reşiţa, cel care a creat şi pictura de la facultate. Din acest motiv am ales să colaborăm cu el. Pictura va fi realizată pe peretele blocului ANL din Valea Domanului, deoarece am vrut să aibă un impact şi asupra copiilor care practică aici fotbalul. De aceea am şi ales o temă din fotbal”, a precizat Daniel Amariei.

 Pictura murală din Valea Domanului va fi cadoul de sărbători oferit reşiţenilor de Casa de Cultură Studenţească. Directorul Daniel Amariei speră ca lucrarea să fie terminată până la Crăciun.