[AUDIO] Sport în vremea pandemiei. Ce impact au ultimele restricții?

Restricțiile impuse în domeniul sportului pe perioada stării de alertă sunt neplăcute, mai ales pentru microbişti, care nu mai pot fi alături de favoriţi în săli şi pe stadioane. În schimb, măsurile restrictive nu afectează foarte mult programul de antrenamente. Reprezentanţii Clubului Municipal din Reșița îşi continuă pregătirea, cu anumite limitări, spune directorul Rusalin Fîc.

“În general, apar mici modificări faţă de ultimul ordin comun emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii privind desfăşurarea antrenamentelor în spaţiile închise. Activitatea de antrenament trebuie să se desfăşoare până la ora 21.00, cu folosirea spaţiului în proporţie de aproximativ 30% în cazul sportivilor de performanţă.  Bineînţeles, monitorizare la intrarea în incintă, iar dacă se depistează vreun caz de îmbolnăvire, trebuie anunţată Direcţia de Sănătate Publică.”

Din păcate, calendarul competițional poate fi serios perturbat din cauza unei restricții care, aparent, nu are nicio legătură cu sportul. Sportivii nevaccinați nu se vor mai putea caza în hoteluri sau pensiuni, ceea ce dă o grea lovitură tuturor campionatelor naționale. Rusalin Fîc:

“Ultimele restricţii afectează competiţiile ce se vor desfăşura pe teritoriul României. Regula anunţată era că toate competiţiile se vor desfăşura timp de 30 de zile fără spectatori. Dar o altă regulă, faptul că la unităţile de cazare turistică se pot caza doar cei care au certificatul verde, impune o nouă restricţie pentru desfăşurarea competiţiilor. Practic, acestea nu se vor putea desfăşura, pentru că nu avem unde să cazăm sportivii de performanţă care pleacă în afara localităţii de domiciliu. Din păcate, majoritatea acestor sportivi sunt nevaccinaţi”, a precizat Rusalin Fîc.

O primă competiție amânată din acest motiv a fost Campionatul Național de box pentru juniori, care trebuia să se desfășoare săptămâna aceasta la Târgu Jiu. Întrunit într-o ședință de urgență, Biroul Executiv al Federației Române de Box a decis reprogramarea competiției, care ar urma să se desfășoare în perioada 15-21 noiembrie 2021, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

De același autor

Related Articles