[AUDIO] Speranţele luptelor cărăşene s-au înfruntat la Cupa Cornereva

Comuna Cornereva a fost pentru o zi centrul luptelor juvenile din Caraş-Severin! Tinerii luptători din localitate i-au avut ca oaspeţi pe colegii din Caransebeș, Oțelu Roșu, Reșița şi Băile Herculane. Cu toţii s-au aliniat la startul unei noi ediţii a Cupei Cornereva, întrecere care a oferit participanţilor prilejul de a-şi testa potenţialul, în perspectiva următoarelor concursuri oficiale. Cu detalii, preşedintele Asociaţiei Sportive Cornereva, Gore Iliescu.

“Cu sprijinul Primăriei de la Cornereva am reușit să organizăm ediția a doua a Cupei Cornereva la lupte greco-romane și lupte fete. Au fost mulți copii la toate categoriile de greutate și de vârstă. Am reușit să facem o competiție bună, un fel de pregătire pentru ce urmează să avem mai departe, finalele pe țară ale Campionatului Național de lupte. Având în vedere faptul că noi pe perioada vacanței am avut pauză și n-am făcut antrenamente, copiii s-au mișcat destul de bine. Urmează să începem antrenamentele pentru că a început și școala. Dup aceea intrăm într-un stadiu de pregătire pentru finalele de la Târgu Mureș, la care să sperăm că depășim medaliile obținute anul trecut”, a declarat Gore Iliescu.

La finele maratonului sportiv, Paul Sever-Smadu a stat de vorbă cu protagoniştii de pe saltea.

La Cupa Cornereva a fost prezent şi profesorul Forin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin, care i-a felicitat pe organizatori.
“Este ediția a doua a Cupei Cornereva. Am fost prezent și la prima ediție. Avem copii care deja practică luptele de câţiva ani, avem și copii de la Cornereva, copii frumoși, sănătoși, de la țara, cum s-ar spune, cărora le plac luptele. Mă bucur că există o continuitate în această competiție, mă bucur că vedem copiii pasionați ca să facă lupte și Doamne ajută să ne vedem și la treia ediție.”

Şi cea de-a doua ediţie a Cupei Cornereva s-a bucurat de sprijinul Primăriei. Edilul comunei, Nicolae Novăcescu, s-a arătat plăcut impresionat de ambiţia micilor luptători şi şi-a exprimat convingerea că evenimentul sportiv va deveni o tradiţie la Cornereva.

“Mă bucur că a venit un număr destul de mare de competitori, asta înseamnă că copiii mai merg și la sport, nu stau numai cu tableta – și chiar mă bucur că suntem implicați și noi, comuna Cornereva, în aceste competiții de lupte. Avem şi noi câțiva copii talentați cărora le place să facă sport. De altfel, secția de luptă din Cornereva funcționează de vreo de trei ani. Am descoperit și niște copiii talentați care eu sper să ajungă, de ce nu, la un lot național. Vom continua această competiţie, copiii mai comunică între ei, socializează și au ambiția să ia medalie, o diplomă. E un lucru frumos din partea inițiatorilor, a celor care au gândit această competiție. “

Cupa Cornereva a fost câştigată de CSS Reşiţa, podiumul fiind completat de CSS Caransebeş şi AS Cornereva. La individual, fruntaşii competiţiei s-au ales cu medalii şi diplome, iar echipele laureate au primit cupe din partea organizatorilor.

Cele mai citite

Related Articles