[AUDIO] Sebastian Niţu, argint la Naţionalele de tineret! Francisc Vaştag: “Cred că e un boxer de mare viitor”

Secţia de box a Clubului Sportiv Municipal din Reşiţa şi-a îmbogăţit palmaresul cu o medalie de argint cucerită la Campionatele Naţionale de tineret. În cadrul competiţiei desfăşurate zilele trecute la Brăila, reşiţeanul Sebastian Niţu şi-a adjudecat argintul categoriei 71 de kg, după o finală pierdută la mare luptă în faţa unui sportiv de lot naţional. Niţu e unul dintre cei mai promiţători pugilişti ai secţiei reşiţene, spune maestrul Francisc Vaştag.

“El este în ultimul an la tineret şi ne bucurăm că a reuşit să ajungă în finala categoriei  71 de kg. De altfel, el este şi medaliatul cu bronz de anul trecut, de la aceeaşi competiţie, şi mă bucur din suflet că acum a reuşit să facă trei reprize, şi chiar să domine lupta în faţa unui adversar care este component al lotului naţional. Meciul a fost foarte strâns, a luptat cu Dănuţ Hermeziu, sportiv inclus în lotul naţional care va participa la Europeanul de tineret din luna octombrie. Acest pugilist valoros este elevul domnului Relu Auraş, un tehnician mare, renumit, care mi-a fost şi mie antrenor. Sigur, şi din acest motiv m-a bucurat foarte mult că Niţu al nostru a prins încredere, meciul a fost foarte, foarte strâns, iar sportivul nostru putea chiar să câştige, dacă arbitrii ar fi fost puţin mai obiectivi. În orice caz, el a prins încredere şi cred că va fi un boxer de mare viitor şi la seniori”, a declarat tehnicianul Francisc Vaştag.

Următoarea competiţie internă din calendarul pugiliştilor este Campionatul Naţional de juniori din luna octombrie. Din partea Municipalului reşiţean vor participa Darian Trulea şi Mario Căldăraş.

De același autor

Related Articles