[AUDIO] Şahistul Alexandru Tunaru, victorios la Cupa Rotary

Ediţia din 2021 a Cupei Rotary la şah rapid a fost un succes din toate punctele de vedere, spune Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.  36 de jucători s-au aliniat la startul competiţiei desfăşurate afară, în faţa Polivalentei reşiţene. Vremea a ţinut cu organizatorii, meciurile au fost viu disputate, iar trofeul i-a revenit în cele din urmă candidatului de maestru Alexandru Tunaru. Bilanţul Cupei Rotary, ediţia din 2021, e prezentat de Mihai Bolintiş, şeful forului şahist judeţean:

“Clasamentul final este clar: locul I, candidatul de maestru Alexandru Tunaru de la Obreja, cu 6,5 puncte, în faţa colegului său de echipă de la Muncitorul, Daniel Cristian Pădurean. Cei doi au fost departajaţi abia la al treilea criteriu de departajare, deci putem vorbi de un echilibru evident. Locul al treilea a revenit meritat lui Iosif Gruia Frenţ, care dovedeşte că e capabil oricând de surprize şi care demonstrează că şahul din Caransebeş are mereu rezerve – asta, şi în perspectiva tradiţionalului meci anual dintre cele două municipii. (…) Cupa Rotary a fost o competiţie cu un număr de 36 de concurenţi, o participare foarte bună, în condiţiile în care o parte dintre şahiştii noştri de frunte erau plecaţi. Ne bucură prezenţa jucătorilor din Caransebeş, Anina, Oraviţa, Teregova, bineînţeles, şi a reşiţenilor, dar cel mai important este faptul că au fost mulţi juniori care vin puternic din urmă. (…) Spre deosebire de alte competiţii din acest an, Cupa Rotary, graţie implicării clubului Rotary Reşiţa, a avut un fond de premiere destul de consistent, peste 2000 de lei, ceea ce a permis Asociaţiei Judeţene de Şah să acorde multiple premii. Credem că acest lucru a reprezentat un punct de atracţie suplimentar, dar nu doar pentru asta au venit şahiştii la competiţie”, a declarat Mihai Bolintiş.

      Iată şi celelalte clasamente ale Cupei Rotary, date publicităţii de Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin:

 Veterani:  locul I Calomfirescu Ioan,  urmat de Tutuianu Ion din Reşiţa şi Tutuian Cornel din Anina.

 Jucători ELO<2000: locul I Stroescu Gheorghe din Reşiţa, urmat de Pîrvulescu Ilie (Teregova) şi Vuiţa Trifu din Resita.

 Jucători ELO<1600: locul  I Tutuian Valentin (Anina), urmat de Dumitriu Cătălin(Resita) şi Branzea Gheorghe (Resita).

Jucatori cat.I: locul I Bolintis Mihai. La jucatori pana la cat. a II-a, locul I Rusulescu Iosif.

 Juniori: locul I Korcsek Alexandru David, urmat de Stingu Alin si Tamas Christian Arrydan.

 Junioare: locul I Teclis Anca Maria, urmata de Bejinariu iris-Maria si Birdeanu Maria-Alexandra.

 Juniori 12 ani: Vaduva Ion Valentin, urmat de Gutu catalin Vlad Aurelian si Popovici Iulia Ana-Maria.

 Copii 10 ani: locul I a fost ocupat de Fileri Luca-Eldad, urmat de Curescu Ioana si Costis Alessia Andreea.

 Copii 8 ani: locul I Grecu Bogdan Andrei (Caransebes), urmat de Jivan Levi si Fileri Lea-Hadasa.

 Cel mai tinar participant, Grecu Zian-Marian.

 Cel mai reuşit concurs la tablă din 2021 a beneficiat de arbitrajul competent al maestrei sportului Rodica Vasiliu.

Următoarea competiţie şahistă de la Reşiţa va fi Cupa 1 Iunie, care va avea loc chiar marţi, 1 iunie, la Sala Polivalentă. Concursul adresat copiilor va începe la ora 10.00.

De același autor

Related Articles