[AUDIO] Șahiștii au sărbătorit la tablă Ziua Națională! Cupa 1 Decembrie, adjudecată de Mihai Bolintiș

Șahiștii cărășeni au fost invitați să sărbătorească Ziua Națională la tabla cu 64 de pătrate. Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin a organizat Cupa 1 Decembrie, eveniment sportiv care a devenit deja tradiție la noi. Doar 21 de jucători au venit de această dată la turneul desfășurat în Polivalenta reșițeană. Puțini, dar buni, a apreciat Mihai Bolintiș, președintele forului șahist județean.

“De data aceasta au venit mult mai puțini jucători de la Caransebeș, poate și vremea mai dificilă i-a făcut să stea acasă, dar sunt mulțumit că avem prezenți mulți copii. De asemenea, sunt prezenți seniori de valoare și toți juniorii de perspectivă. Tamaș, Stîngu, Guțu, Văduva sunt la turneu și putem să-i vedem la lucru. Până la urmă, asta ne interesează, să creștem treptat viitoarea generație de șahiști, iar acesta e un proces de ani de zile. Mă bucură faptul că toți doresc să joace șah; inițial, competiția fusese planificată pe cinci runde, dar la solicitarea lor am stabilit că vom juca șapte runde. Au vrut să sărbătorească Ziua Națională jucând șah, o modalitate deosebită, instructivă de a celebra această sărbătoare”, a spus președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

La finalul maratonului șahist de la Polivalentă, Cupa 1 Decembrie a fost adjudecată de Mihai Bolintiș, cu 6 puncte din 7 posibile. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat, în ordine, Vuița Trifu și Christian Tamaș, ambii cu 5 puncte. Asociația Județeană de Șah a acordat cupe, medalii și diplome.

Cele mai citite

Related Articles