[AUDIO] Robert Paşca, din nou la Reşiţa! “Trag cât pot pentru a obţine rezultate pentru ţară şi pentru club”

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a decis recent ca pregătirea componenţilor lotului naţional masculin să nu mai aibă loc sub formă centralizată. Urmare a acestei decizii, seniorii de top ai României au revenit la cluburile lor. Este şi situaţia lui Robert Paşca: reşiţeanul a reluat de câteva zile pregătirile în sala de acasă, sub  îndrumarea antrenorului Robert Bălan.

„S-a luat o decizie la Federația Română de Gimnastică să se descentralizeze lotul, să venim fiecare la club ca să ne antrenăm. Am revenit în Reșița, aici unde am început gimnastica de când eram copil. Ne vom antrena fiecare separat până la Naţionalele din septembrie, unde vor fi nişte criterii pe baza cărora ne vom reîntâlni la lot sau vom rămâne la cluburile noastre, depinde de fiecare. Acum responsabilitatea revine fiecărui sportiv în parte. Fizic mă simt bine, au fost câteva zile de tranziţie până ne-am obişnuit cu decizia, până ne-am gândit ce vom face şi pe plan personal, pentru că gimnastica nu înseamnă totul, dar încă sunt în putere. Mai ales noi, cei mai tineri din lot, tragem cât putem ca să obţinem nişte rezultate pentru ţară şi pentru club. Următorul meu obiectiv major este calificarea la următoarele Jocurile Olimpice. Dar înainte vor fi la anul Europenele, unde vizez calificarea între primii 13, pentru a putea merge mai departe cu obiectivul de calificare la Mondiale. Ca și obiectiv mai mic, pe plan intern, am Campionatele Naționale”, a declarat Robert Paşca.

“După descentralizarea lotului de seniori, Robert Pașca se pregătește sub formă de lot, în sensul că este susținut de Federația Română de Gimnastică, dar este pregătit de antrenorul de la club, adică de mine.  Sperăm ca și el să fie foarte bine pregătit pentru Campionatele Naționale de seniori, unde cred că se va schimba un pic modalitatea de a accede într-o competiție internațională. Ținând cont că toți sportivii lotului se pregătesc cu antrenorii de acasă, cei mai buni vor face echipă pentru competițiile internaționale. Vom face un plan de antrenament pentru Robert Pașca”, a spus profesorul Robert Bălan.

Comitetul Executiv a votat în unanimitate descentralizarea lotului masculin.  FRG va continua să susţină gimnaştii de top trimişi la cluburi, finanţând cheltuielile acestora până la Campionatul Naţional din luna septembrie. Atunci va fi stabilită şi noua componenţă a lotului, în urma unei selecţii Open.

Cele mai citite

Related Articles