[AUDIO] Reșițeanul Sebastian Nițu are asigurată medalia de bronz la Campionatul Național de box tineret, dar competiția a fost amânată

Boxul reșițean a început anul 2020 cu dreptul, iar pugiliștii speră să continue cu rezultate foarte bune. Daniel Anca a cucerit deja o medalie de bronz la seniori, iar în prima zi a acestei săptămâni au început la Giurgiu, Campionatele Naționale de tineret. Acolo orașul Reșița a fost reprezentat de Sebastian Nițu, care la categoria 69 de kg a reușit să-și asigure medalia de bronz, dar competiția a fost întreruptă înainte de faza semifinalelor.

Antrenorul reșițean Gheorghe Radu are detalii:

”Competiția a fost suspendată și o să se reia la noi hotărâri, nu știm când. Sebastian a câștigat două meciuri și s-a calificat în semifinale. Are medalia de bronz asigurată, dar s-a suspendat competiția. În sală nu aveau voie mai mult de 100 de persoane, intrau doar 20 de persoane la meci, iar după delegațiile se retrăgeau la hotel. Eu cu sportivii mei ne antrenăm în aceste zile afară, în sală nu avem voie. Nu putem să întrerupem, căci ne ieșim din formă, a spus antrenorul Gheorghe Radu.”

Campionatele Naționalele de box pentru tineret vor fi continuate la o dată ce va fi comunicată ulterior, reșițeanul Sebastian Nițu având șanse reale la cucerirea medaliei de aur. Sebastian Nițu este pregătit la CSM Reșița de antrenorii Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț.