[AUDIO] Reșițeanul Florentin Pera a revenit acasă pentru a pregăti echipa națională a României  

Antrenorul de handbal și-a reziliat de comun acord contractul cu CSKA Moscova. Chiar dacă mai avea un an de colaborare cu echipa rusă, tehnicianul a optat pentru revenirea în țară, motivul principal fiind că CSKA Moscova nu mai are drept de participare în competițiile europene. De asemenea a fost propus pentru postul de selecționer al naționalei feminine a României.

Florentin Pera a vorbit pentru Radio Reșița despre această etapă importantă din cariera sa:

”Am ajuns la un acord de încetare a contractului cu CSKA Moscova, deși mai aveam încă un sezon. Ținând cont de contextul actual am reziliat pe cale amiabilă contractul cu clubul și chiar dacă am avut o clauză de reziliere destul de mare, nu s-a pus problema să fie vorba de a plăti această clauză. Pentru mine a fost o etapă foarte importantă a carierei,poate cea mai importantă. Am fost la un club mare la care am avut posibilitatea să antrenez jucătoare de foarte mare valoare,  campioane olimpice, vicecampioane olimpice, câștigătoare ale Ligii Campionilor, medaliate la campionate europene și mondiale. A fost o experiență din care am avut foarte mult de învățat și care mă va ajuta în carieră.  Motivul principal pentru care am revenit acasă este în primul rând că echipa nu mai juca în Liga Campionilor, iar eu sunt un antrenor tânăr care își dorește să antreneze la nivel înalt.  A apărut și această ofertă de a antrena echipa națională. Am avut o întâlnire cu noul președinte al Federației Române de Handbal, Constantin Din, în care mi s-a propus preluarea postului de selecționer al naționalei feminine. Discuțiile sunt destul de avansate, dar mai sunt de pus mici detalii la punct. Sper că până la sfârșitul lunii iulie începutul lunii august să definitivăm aceste discuții. Este o onoare să fiu în această postură, de a fi principalul candidat pentru postul de selecționer”.

În prezent Florentin Pera se află în concediu pe litoralul românesc, după ce și-a vizitat părinții în municipiul Reșița.  

De același autor

Related Articles