[FOTO-AUDIO] Rebels, mai tari ca Locos. Campioana a făcut legea şi la Reşiţa

Aşteptat cu mare interes de iubitorii fotbalului american, derbiul Reşiţa Locomotives – Bucharest Rebels a fost mai dezechilibrat decât se anticipase. Pe arena reşiţeană Gloria s-au înfruntat singurele echipe neînvinse din actualul sezon CNFA, iar Rebelii bucureşteni, campionii în exerciţiu, au avut câştig de cauză. Scorul final, 42-6, nu reflectă adevăratul raport de forţe din teren, spune fondatorul Locomotivelor, Raul Siladi, care recunoaşte totuşi că Rebelii au meritat victoria.

“E greu de vorbit după un asemenea meci. Am început temători, iar ei şi-au văzut de jocul lor. Din câte se pare, sunt echipa mai bună în acest moment. Sunt cea mai bună echipă din campionat şi au meritat victoria. Noi am văzut unde ne aflăm. Avem o zi să ne plângem, iar după aceea vom încerca să ne pregătim pentru ca la următoarele meciuri să nu mai păţim ruşinea pe care am păţit-o astăzi. Nu ne mai dorim aşa ceva. Sunt multe detalii tehnice, ne-au surprins în primul rând cu viteza de execuţie a fazelor. Se vede că s-au antrenat, dar aşa cum ei au playmakeri, aşa avem şi noi. Cred că diferenţa de valoare nu e reflectată de diferenţa de scor. Suntem mult mai aproape valoric de ei, doar că lor le-au ieşit toate schemele, iar noi am făcut greşeli, inclusiv în momentele critice. Aste ne face să ne gândim că mai putem creşte ca nivel de joc, astfel încât diferenţa să nu fie aşa mare când jucăm cu echipe de calibrul lor. Noi sperăm să oferim spectacol şi, evident, să câştigăm fiecare meci. Dar uneori trebuie să vezi nivelul la care te afli. Deocamdată urmează meciul cu Timişoara, pe urmă semifinalele. Dacă reuşim să câştigăm în semifinală, avem locul doi asigurat. Apoi, în finală se poate întâmpla orice”, a spus Raul Siladi.

Şi antrenorul Rebelilor, Alexandru Crăciun, a apreciat că scorul final e prea sever, având în vedere cum s-au desfăşurat ostilităţile din teren.

“Am jucat foarte bine, ambele echipe. Cel puţin prima jumătate a meciului a fost foarte strânsă, Reşiţa a opus o rezistenţă destul de bună. Diferenţa de scor este un pic cam mare pentru ce s-a întâmplat în teren, dar aşa este în fotbalul american. Există cu siguranţă o diferenţă de valoare şi între loturi, pentru că echipa Bucharest Rebels este formată în majoritate din jucători români cu experienţă, iar în privinţa jucătorilor străini am încercat să aducem importuri de valoare. În privinţa fotbalului american din România, cred că suntem încă la început de drum. Chiar dacă începuturile au fost acum 13 ani, momentul zero cred că este anul acesta. S-a investit destul de mult în sportul ăsta, au fost aduşi antrenori şi jucători străini care vin cu un aport foarte mare, acesta fiind un sport pe care nu îl cunoaşte foarte multă lume. Este mult mai bine să înveţi de la oameni care au făcut asta de mici. Cred că Reşiţa se poate gândi la locul doi, ba chiar şi la locul I. Mai avem de luptat până la finală. Aşteptăm să vedem cum se desfăşoară şi celelalte meciuri, semifinalele şi finala. Noi sperăm să ieşim învingători anul acesta”, a declarat Alexandru Crăciun.

După primele patru etape, Reşiţa Locomotives ocupă locul doi al clasamentului. Pe 30 octombrie, în ultimul meci din sezonul regulat, Locos vor juca în deplasare, la Timişoara 89-ers.

De același autor

Related Articles