[AUDIO] Pugiliștii de la Centrul Național Olimpic de box al juniorilor de la Reșița pregătesc prima competiție în actuala organizare

Traian GiorgiaÎn urmă cu două săptămâni, boxerii de la CNO al juniorilor s-au reunit la Resita, la Complexul Sportiv „Francisc Vaștag”. Sunt 8 pugiliști, iar după Cupa României, de la începutul lunii viitoare, vor mai fi cooptați încă doi.

Boxerii care se pregătesc la Reșița, sub îndumarea cuplului de antrenori Traian Giorgia (foto) – Adrian Mărcuț, sunt:
-Alexandru Ioniţa și Cosmin Negraru-cat. 49 kg
-Marian Ruţă și Vasile Suciu-cat.56 kg
-Sorin Dobondi-cat. 60 kg
-Ionuţ Socareva și Costinel Puiu-cat. 69
-Andrei Arădoaie-cat. 81 kg

În exclusivitate pentru Radio România Reșița, antrenorul coordonator al CNO, Traian Giorgia a declarat:

“Eu sunt acomodat foarte bine la Reşiţa pentru că am lucrat foarte mult în Reşiţa atunci când era Centrul Olimpic al seniorilor. Mă simt foarte bine aici, băieţii au început să se acomodeze, se simt bine, mai avem două săptămâni până la Cupa României, sperăm să ieşim bine.

Majoritatea dintre ei au mai fost la lotul naţional, sunt sportivi medaliaţi, campioni de juniori, de cadaţi acum au trecut la Centrele Olimpice care le-a înfiinţat în mare parte Vaştag. El a fost omul care a insistat pentru aceste lucruri din cadrul Federaţiei. S-au acomodat repede mai greu a fost la început, că a fost după sărbători, stiţi cum e la noi, sărbătorile ţin mult.

Suntem în grafic şi cu greutatea şi cu antrenamentele și sperăm să iesim bine. Până acum am insistat pe pregătire fizică generală, de acum am trecut la pregătire fizică specifică şi puţin la tehnico-tactică, să pregătim meciurile din Cupă, care nu este primordială pentru noi, nu avem un obiectiv extraordinar. Obiectivul nostru este Campionatul Mondial din Bulgaria.

Eu stau cu ei îmreună la Hotelul Sport şi avem zilnic 2 antrenamente, miercurea şi duminica avem câte unul în rest câte 2 pe zi, la care băieţii răspund bine, sunt foarte activi, sunt motivaţi să facă performanţă.

De asta s-au înfiinţat aceste centre olimpice ca să putem să ridicăm boxul românesc la valorile la care a fost înainte. Ei sunt tineri, unii progresează, unii se ridică în categorii.

Francisc Vaștag este omul care a făcut performanţă mare în boxul românesc şi vrea să perpetueze această performanţă, dacă se poate mai mare decât a făcut el. Titlul olimpic îl asteptăm din 1956, de asta a insistat Vaștag pentru centre olimpice, ca pregătirea să fie centralizată nu se poate fără pregătire centralizată. La cluburi copilul vine la sala binevoitor, dar are viaţa extrasportivă ei nu ştiu să o ordoneze, noi asta trebuie să insistăm, pe viaţa extrasportivă şi să-i învăţăm boxul.

Noi până la Revoluţie şi după Revoluţie câţiva ani am făcut mare performanţă pentru că s-a făcut pregătire centralizată, după aceea nu au mai fost fonduri pentru pregătire centralizată. Acum sperăm să facem performanţă. Boxul este un sport individual care se pregăteşte în echipă.

Eu sunt din Braşov, din 1989 am fost antrenor la lotul de juniori cu maestrul Vasile Fântână şi din 2001 Feri Vaştag m-a luat lângă el la lotul naţional de seniori. Am lucrat multă vreme împreună, suntem prieteni buni, ne înţelegem bine chiar numai din priviri de multe ori. De origine sunt din Sălaj dar crescut la Braşov pentru că parinţii mei s-au mutat la Braşov“.

Ascultați declarația în exclusivitate pentru Radio România Reșița a antrenorului coordonator al CNO, Traian Giorgia:

 

Cele mai citite

Related Articles