[AUDIO] Progresul Ezeriş, egal cu emoţii contra Retezatului Haţeg

Progresul Ezeriş a obţinut un punct muncit din duelul cu Retezatul Haţeg, în cea de-a noua etapă a Ligii a III-a de fotbal. Jocul de pe arena reşiţeană Gloria a fost unul echilibrat, fiecare echipă având momentele ei de dominare. Oaspeţii din Haţeg au deschis scorul chiar înaintea pauzei: Laurenţiu Mazilu a înscris în minutul 41, dar Progresul a restabilit egalitatea după pauză, în urma golului marcat de Claudiu Turău în minutul 54. Finalul de meci a fost unul dramatic: Retezatul a preluat conducerea în minutul 87, dintr-un penalty transformat de Robert Popa. Ezerişenii n-au depus însă armele, au atacat şi au crezut în şansa lor până la final – iar eforturile le-au fost răsplătite. Formaţia cărăşeană a obţinut şi ea o lovitură de pedeapsă, în chiar ultimul minut, iar Christian Popa l-a învins pe goalkeeperul oaspeţilor. S-a terminat 2-2, rezultat echitabil după aspectul general al jocului. Progresul Ezeriş, care a început dezastruos campionatul, se află la al treilea joc consecutiv fără înfrângere – iar fiecare punct câştigat e extrem de preţios. Jocul nu l-a mulţumit însă pe antrenorul Mircea Manu:

“Am jucat 4-4-2, în oglindă pe ce au jucat ei. Am încercat să echilibrăm jocul, am căutat un echilibru. Prima repriză nu am înscris, au marcat ei din singura ocazie pe care au avut-o. Apoi, la pauză am stat de vorbă cu băieții, am schimbat un pic, am încercat să-l duc pe Derbac, să-l urc pe Rotariu, să fac un pic de presiune pe linia lor adversă. Văzând și meciurile lor din barajul cu Balta Sărata, am știut că linia lor de fund nu este chiar la înălțimea restului lotului. Acolo am profitat și am reușit să dăm cele două goluri. Am și suferit pe faza noastră ofensivă, ne-am deschis foarte mult. Ne lipsește omul acela în fața apărării, dar, ați văzut și dumneavoastră, cu copii de 2005, 2006 am reușit totuși să scoatem un rezultat echitabil.
Noi muncim la antrenament zi de zi, dar îmi pare rău că nu îi am pe toți. Unii muncesc, alții au fost obișnuiți cum au fost obișnuiți. Se vede că ne mai trebuie jucători. Cine vine de pe bancă nu ajută cu nimic. Trebuie o schimbare, trebuie o schimbare radicală din iarnă pentru că nivelul Ligii a III-a cere altceva decât ceea ce ce propunem noi”
, a declarat principalul Progresului, Mircea Manu.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Mărgan, Rotariu, Cărăuşu, Ciurea, Călin, Dumitru, Turău, Popa, Popescu, Derbac. Rezerve: Varga, Barbu, Bot, Lungu Ionuţ, Lungu Ştefan, Senco, Constantin, Creţu. Antrenor: Mircea Manu

La mijlocul sezonului regulat, Progresul Ezeriş ocupă locul 9, penultimul, în clasamentul seriei a 7-a. Cărăşenii au în cont 5 puncte – toate, obţinute din ultimele trei meciuri. În etapa următoare, pe 29 octombrie, ezerişenii joacă din nou acasă – de această dată contra locului 3, Viitorul Şimian.

Cele mai citite

Related Articles