[AUDIO] Progresul Ezeriş a pierdut la limită în faţa Viitorului Şimian

Prima etapă din returul Ligii a III-a de fotbal n-a fost norocoasă pentru Progresul Ezeriş. Pe arena Gloria din Reşiţa, formaţia cărăşeană a jucat cu ambiţie contra puternicei formaţii Viitorul Şimian, una dintre fruntaşele seriei a 7-a. Meciul a fost relativ echilibrat, cu ocazii la ambele porţi. Cele mai clare au aparţinut însă oaspeţilor din Şimian – şi doar intervenţiile salutare ale bravului portar Birăescu au făcut ca tabela să rămână neschimbată peste o repriză şi jumătate. Formaţia din Mehedinţi a dat lovitura în minutul 75 prin Iorgulescu, care a stabilit şi scorul final: Progresul Ezeriş-Viitorul Şimian 0-1. Cărăşenii ar fi meritat poate un punct pentru dăruire – dar, pe ansamblu, echipa oaspete a fost mai bună. Un lucru recunoscut la final şi de antrenorul Progresului, Mircea Manu:

“Pot să spun că am plecat capul, până la urmă. Am și luat golul acela care, cu puțin noroc, putea să nu fie, să scoatem acea minge. Având patru jucători lipsă, din cauza accidentărilor, și un lot subțire, am propus o formulă pe care ați văzut-o și dumneavoastră. Vă spun sincer că am mers la un 0-0 – chiar dacă nu este de spus acest lucru – am mers pe un 0-0 în stil italian, dar până la urmă valoarea îşi spune cuvântul. Cum am zis, jucăm din dorință, ne pregătim în fiecare săptămână, încercăm să adunăm punct cu punct, dar totuși Şimianul este o echipă bunicică.
Birăescu a fost la înălțime astăzi, cum am spus de atâtea ori, este îngerul nostru păzitor. A încercat să ne salveze și la golul acela. Dar ştiți cum e, ulciorul nu merge de multe ori la apă, până la urma urmei trebuie să și plătim. Eu am promisiuni de la conducere că fața Ezerișului se va schimba. Asta încerc de când am venit, sper să reușesc până la final.”

Progresul Ezeriş a început în formula: Birăescu, Lungu, Popescu, Zamfir, Ciurea, Derbac, Cărăuşu, Rotariu, Turău, Popa, Călin. Rezerve: Varga, Barbu, Lungu, Bot, Careba, Drugărin, Dumitru, Constantin, Gaţă. Antrenor: Mircea Gheorghe Manu.

După etapa a 10-a, Progresul Ezeriş rămâne pe locul 9, penultimul al seriei, cu 5 puncte în cont. În etapa următoare, pe 4 noiembrie, ezerişenii au meci greu la liderul ACSO Filiaşi.

Nici Voinţa Lupac n-a obţinut puncte în runda a 10-a. Pe propriul teren, elevii lui Lucian Dobre au cedat, scor 0-2, în faţa Gilortului Târgu Cărbuneşti. Cu 14 puncte, Voinţa se menţine pe locul 6. În etapa cu numărul 11, tot pe 4 noiembrie, formaţia din Lupac va juca în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu II.

De același autor

Related Articles