[AUDIO] Programul de acordare a voucherelor pentru impulsionarea sportului juvenil a avut impact în Caraş-Severin

141

S-a încheiat prima etapă a programului ce prevede acordarea de vouchere în valoare de 300 de lei copiilor care se legitimează pentru prima oară la un club sportiv.  Iniţiativa a avut impact în Caraş-Severin, apreciază Dorin Voina, inspector în cadrul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret.

“În perioada 8 septembrie – 4 decembrie, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin s-au depus 303 solicitări, de la 13 cluburi sportive din judeţ, pentru a beneficia de voucherele gratuite pentru achiziţionarea de echipament sportiv, vouchere în valoare de 300 de lei pentru fiecare sportiv nou legitimat. Valoarea totală a sprijinului financiar acordat este de 90.900 de lei, sumă de care vor beneficia cei 303 sportivi legitimaţi la disciplinele gimnastică ritmică, handbal, volei, atletism, lupte, box, tenis, dans sportiv, karate, karate tradiţional, kempo, pescuit sportiv, judo şi fotbal. În perioada următoare, Ministerul Tineretului şi Sportului va emite vouchere pentru echipament sportiv, iar prin intermediul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Caraş-Severin ele vor fi distribuite celor 13 cluburi sportive beneficiare. Printre cluburile care au trimis un număr mare de solicitări se numără CS Oraviţa, cu 78 de sportivi înscrişi la secţia de atletism sau Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa, care a făcut legitimări la gimnastică ritmică, lupte şi tenis. De asemenea, menţionez grupările CSS Caransebeş, Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa, Asahi Dojo Reşiţa, Clubul Mystic Reşiţa, Sport Star Anina şi Nera Bozovici.  Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin mulţumeşte tuturor părinţilor şi antrenorilor care s-au implicat în acest program naţional”, a declarat inspectorul Dorin Voina.

Scopul acordării acestui ajutor este încurajarea unui număr cât mai mare de copii să practice sportul de performanță. Întrucât programul a avut succes, Ministerul de resort a anunţat că intenţionează să-l continue şi anul viitor.