[AUDIO] Paul Lăzărescu, pe cai mici, dar puternici! Reşiţeanul şi-a trecut în palmares încă un succes în Campionatul Naţional de karting

Tânărul pilot reşiţean Paul Lăzărescu şi-a trecut în palmares încă un succes în Campionatul Naţional de karting!  Multiplu medaliat în competiţiile de profil, sportivul de numai 11 ani a câştigat anul acesta aurul la secţiunea Junior Rotax 125 de cc. Au fost cinci etape dificile din multe puncte de vedere, iar victoria s-a conturat abia pe final. Dar, evident, un succes muncit e mai frumos şi mai preţios. Cel mai important susţinător al lui Paul este tatăl Silviu Lăzărescu, care l-a însoţit şi l-a îndrumat pas cu pas de-a lungul sezonului:

“Succesul lui Paul s-a concretizat la Bucureşti, pe circuitul AMCKART, unde a avut loc ultima etapă din cadrul Campionatului Naţional de karting. Am reuşit în cele două manşe să obţinem locul I, şi prin obţinerea acestui loc, Paul a reuşit să cucerească şi titlul naţional la clasa Junior Rotax 125 cc. Campionatul s-a desfăşurat pe parcursul a cinci etape, prima a fost la Bucureşti în luna mai, apoi am avut două etape laTârgu Secuiesc şi una la Bacău, iar ultima a fost din nou la Bucureşti. Siguri de victorie am fost abia după ultima manşă de concurs, pentru că concurenţa a fost destul de serioasă, iar în final a fost o victorie la o diferenţă de 15 puncte. Aşadar, titlul s-a disputat până în ultima manşă. Am reuşit, îi mulţumim lui Dumnezeu şi mecanicului nostru, Marius, care a setat în aşa fel kartul încât Paul să poată obţine primul loc. Anul acesta, Paul mai are o ultimă competiţie internă, Cupa Transilvania Trophy Rotax, la sfârşitul acestei săptămâni, un concurs unde vor lua startul doar piloţi Rotax. Vom participa la această cupă, unde vom primi şi tichetul de participare la Cupa Mondială din Bahrein. La această mare competiţie programată în luna decembrie vor veni aproximativ 240 de piloţi din toată lumea”, a precizat Silviu Lăzărescu.

Despre succesul din campionat a vorbit şi tânărul campion, care, deşi are doar 11 ani, poate fi considerat deja un veteran al competiţiilor de karting. Paul Lăzărescu:

“Ultima etapă a fost destul de grea, pentru că am avut concurenţă nu doar din România, ci şi din alte ţări. Pe circuitul de la Bucureşti am avut şi viteze de 110 kmh, dar această viteză maximă depinde de circuit. La Târgu Secuiesc merg şi cu 120, iar la Bacău prind cam 115 kmh. Mie mi se potriveşte cel mai bine circuitul de la Bucureşti, care este foarte tehnic, are foarte multe curbe strânse, unele de viteză. Dar, în ceea ce priveşte condiţiile, mi-a plăcut mai mult la Târgu Secuiesc, unde este cea mai bună pistă şi avem condiţii de campare la superlativ. Legat de competiţia din Bahrein, am destule emoţii, e prima dată când plec din ţară, şi chiar din Europa, pentru un concurs. Mă gândesc că mă voi clasa mai în faţă, dar va fi foarte greu, pentru că vor fi peste 240 de piloţi din diferite ţări. Concursul nu se va desfăşura într-o singură zi, vor fi mai multe runde, pentru că nu poţi pune 240 de piloţi pe grilă într-o cursă. Am doi piloţi din Formula 1 pe care îi consider modele, pe Max Verstappen şi pe Lando Norris, ambii vin din karting şi mă inspiră foarte mult”, a declarat tânărul campion Paul Lăzărescu.

Puteţi asculta aici interviul complet cu Silviu şi Paul Lăzărescu:

foto facebook Silviu Lazarescu

De același autor

Related Articles