[AUDIO] Patru reşiţeni, convocaţi pentru Campionatul European de karate WUKF! Zoltan Lipan: “Sperăm să aducem cel puţin o medalie”

Patru sportivi legitimati la CS Muncitoresc Reşiţa au fost incluşi în delegatia României,  în vederea participării la Campionatul European de karate WUKF, care se va desfăşura la Florenţa, în Italia, în perioada 3 – 6 noiembrie. Greta Buzura, Alexia Deriuş, Patricia Măciucă şi Andrei Schinteie vor reprezenta Reşiţa şi România la cea de-a 12-a ediţie a întrecerii continentale. Cei patru sunt sportivi de top, care pot emite pretenţii la medaliile europene, spune antrenorul Zoltan Lipan.

“Bineînțeles că ei sunt anul acesta câștigători la Campionatul Național, pentru că numai cei care au participat la Naţionale și au ocupat loc pe podium pot să participe la Europene sau Mondiale. Se știe că Greta Buzură a venit cu medalia de bronz din Slovacia – unde a fost şi puțin furată, pentru că putea să urce mai sus. Alexia Deriuș cu Patricia Măciucă și cu Greta formează echipă de kata și echipă de kumite, de asemenea cu rezultate naționale. Andrei Schinteie  a ocupat locul doi la Naţionale,  iar la alte două competiţii desfăşurate după Campionatul Naţional a urcat pe prima treaptă a podiumului. Ca atare, cu toţii merită să participe la Europene. Eu am așteptări de la toți patru, dar sigur că mai cu experiență este Greta Buzură, care este și o kumitistă bună.
Andrei Schinteie este un sportiv de kata individual nemaipomenit și bineînțeles, nu sunt neglijat nici Deriuş, nici Măciucă – poate vor prinde zile bune, pentru că această competiție durează trei zile și este foarte grea. Fiecare țară participă cu sportivii cei mai buni, țara vine cu lotul reprezentativ. Așa și noi, facem parte din delegația lotului României, deci vor fi vârfurile din fiecare ţară. Sperăm să aducem cel puţin o medalie, dacă nu mai bine – poate reuşim să depăşim rezultatele de la Mondialele din Slovacia.
 
Alături de mine îl am și pe Viorel Enăşel,  prin intermediul căruia am mai obținut sprijin financiar de la niște oameni iubitori ai sportului care au dorit să nu fie nominalizați. Doar că noi trebuie să spunem că au mai fost și alții care au ajutat,  pe lângă contribuția de un an de zile a părinților. S-a adunat o sumă frumoasă. Efectiv, copiii nu vor mai fi nevoiţi să plătească nimic – deplasarea, cazarea, masa, taxa de participare, totul este rezolvat.
Iar Viorel Enăşel pune și microbuzul la dispoziție, pentru a ne putea deplasa la acest mare eveniment”
, a precizat antrenorul Zoltan Lipan.

De același autor

Related Articles