[AUDIO] O nouă secție la CSM Reșița: ciclism, coordonată de performerul reșițean Daniel Crista

Clubul CSM Reșița va avea o nouă secție, cea de ciclism. Primaria Reșița sprijină inițiativa ciclistului reșițean de top, Daniel Crista.

”Daniel Crista este un reșițean care a făcut foarte multă performanță în interiorul clubului Steaua, pe secția de ciclism. A participat și participă la nenumărate competiții internaționale. Am aprobat înființarea unei secții de ciclism și i-am ”smuls” lui Daniel promisiunea ca în afară de competiție la care merge, să se implice în oraș în promovarea ciclismului la nivel de copii și tineri, astfel încât să creăm această emulație pe zona de ciclism. Reșița se pregătește cu multe piste de cicloturism. De asemenea, Romeo Dunca, la Consiliul Județean a câștigat un proiect de 50 de milioane de euro. Este cel mai mare proiect de cicloturism din România, circa 600 km de piste cicloturism și cred că Daniel Crista este aici la Reșița, în momentul acesta extrem de potrivit”, a spus primarul Reșiței, Ioan Popa.

Reșițeanul Daniel Crista a început ciclismul la 16 ani, în Reșița, la Asociația Bike Attack. A fost legitimat la cluburile Dinamo, Petrolul, BikeXpert, Tușnad Cycling Team, în 2017 activat la o echipă din Danemarca și cel mai recent club la care a activat a fost CSA Steaua București. Anul acesta s-a decis să deschidă secția de ciclism în orașul natal, la clubul CSM Reșița.

Cred că este un proiect foarte important pentru ciclismul din județ dar și din țară. Eu voi încerca să mă calific la Olimpiada din Paris 2024 cu clubul CSM Reșița. Voi da speranțe multor sportivi și voi încerca să îndrum mulți sportivi pe acest drum. Proiectul va crește în fiecare an, voi legitima sportivi și voi încerca să fac o echipă de juniori pe viitor, a afirmat Daniel Crista. ’’

Cele mai citite

Related Articles