[AUDIO] Mundo şi CSM Reşiţa sunt câştigătoarele Memorialului Marius Popescu la fotbal juvenil

Asociaţia Judeţeană de Fotbal din Caraş-Severin a organizat cea de-a doua ediţie a turneului dedicat memoriei omului de fotbal Marius Popescu – unul dintre cei mai apreciaţi conducători de club din Banat. Competiţia de fotbal juvenil din Polivalenta reşiţeană a avut loc pe două grupe de vârstă, Under 11 şi Under 13. Au participat 12 echipe cărăşene, antrenorii având prilejul să-şi testeze elevii în faţa concurenţei din judeţ. O competiţie amicală binevenită, dar şi un moment de suflet pentru antrenorul echipei Mundo Reşiţa, Cristian Chitucea.

„Ca în fiecare an am onorat cu participarea a 2 grupe. Este un turneu care pentru mine e importanţ ca să zic din punct de vedere al sufletului, fiindcă ne-a Marius a fost foarte apropiat faţă de mine şi mereu a căutat să mă îndrume. Datorită lui sunt într-o mare măsură şi ceea ce sunt azi, pentru că am avut parte de sfaturile şi îndrumarea sa. De aceea sunt foarte bucuros că participăm, iar pentru copii e un prilej bun de a se distra, ca să zic aşa, fiindcă ei acum au terminat campionatele şi e o competiţie amicală pentru noi.”

Oraşul Anina a fost reprezentat de echipa Viitorul 2014, formaţie antrenată de tehnicianul Nelu Badea:

“Pentru acest turneu nu ne-am propus un obiectiv, cred că niciunul dintre antrenori sau dintre echipe nu și-a propus un obiectiv anume. Pur și simplu copiii să se distreze, să-l omagiem pe nea Marius, care știm cu toții că a fost sufletul acestor competiții. Datorită dânsului s-au realizat multe asemenea competiții. Vrem să jucăm, copiii să se relaxeze pur și simplu, după un an în care au avut multe meciuri. Cine e mai bun, să câștige.”

De la Bocşa au venit micii fotbalişti ai clubului ACS Montan. O competiţie binevenită, a apreciat antrenorul Ionuţ Bosioc.

„Mă bucur că putem participa la acest turneu, sunt împreună cu colegul meu Cocora Ion, cu echipa ACS Montan Bocșa. Despre nea Marius pot spune că a fost un om dedicat fotbalului, care s-a implicat în fenomen chiar la nivel național. Pentru cei mici, asemenea turnee sunt cu siguranță  binevenite, mai ales că acum am intrat în pauză în campionatul județean. Chiar ne-am mutat la Bocșa la sală cu antrenamentele, sunt foarte benefice aceste competiții.”

Micii fotbalişti veniţi din toate colţurile judeţului s-au arătat şi ei încântaţi de turneul amical de la Reşiţa:

La grupa Under 11, trofeul a fost adjudecat de micii fotbalişti de la Mundo Reşiţa, care au învins în finală cu 3-0 formaţia Nera Bogodinţi. Finala mică a fost câştigată cu 1-0 de CSS Caransebeş.

Cel mai bun portar al acestei categorii a fost desemnat Caleb Ignuţa, de la Nera Bogodinţi, iar Flavius Jinga, de la Mundo, a primit distincţia pentru cel mai bun jucător.

Competiţia adresată categoriei Under 13 a fost câştigată de CSM Reşiţa, după o finală câştigată cu 4-0 în faţa echipei Viitorul 2014 Anina. În meciul pentru locurile 3-4, ACS Montan Bocşa a dispus cu 2-1 (d.pen.) de Voinţa Lupac. În meciul pentru locurile 3-4, ACS Montan Bocşa a dispus cu 2-1 (d.pen.) de Voinţa Lupac.

 Cel mai bun portar al acestei grupe de vârstă a fost Rafael Orăscu, de la CSM Reşiţa – iar Gabriel Careba, de la Foresta Lăpuşnicu Mare, a fost declarat cel mai bun jucător.

Cele mai citite

Related Articles