[AUDIO] Mihai Bolintiş este câştigătorul Cupei Independenţei la şah

Ediţia din 2021 a Cupei Independenţei la şah a reunit la start, pe platoul din faţa Polivalentei reşiţene, 28 de pasionaţi ai sportului minţii: 20 de şahişti au participat la turneul A, iar 8 tineri jucători s-au întrecut în cadrul grupei de iniţiere. La final, trofeul a fost adjudecat de Mihai Bolintiş, cu 7 puncte din 7 posibile. Pe locul doi s-a situat Daniel Cristian Pădurean, cu 5 puncte şi jumătate, iar locul trei i-a revenit, surprinzător, unui jucător amator: Ilie Pârvulescu de la Caransebeş. O surpriză, dar şi o clasare pe deplin meritată, apreciază Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah.

“Domnul Pârvulescu a demonstrat şi cu ocazia meciurilor dintre Reşiţa şi Caransebeş că are forţă de joc ş e capabil să producă surprize, să bată jucători consacraţi de categoria I. Au mai fost în competiţia noastră jucători de valoare, precum Ioan Calomfirescu, locul I la veterani, care are categoria I. De asemenea, Horia Irimia, locul doi la veterani, este şi el jucător de categoria I. Florea Duriţă, ocupantul locului III la veterani, este jucător de categoria a II-a,  deci jucători puternici. Printre jucătorii puternici îl putem enumera şi pe Alin Stîngu, care, deşi are doar 13 ani, este ca forţă de joc undeva la nivelul categoriei I”, a declarat Mihai Bolintiş.

La categoria juniori, locul I i-a revenit lui Alexandru David Korcsek, iar competiţia junioarelor a fost câştigată de Anca Tecliş. Cupa Independenţei de la Reşiţa s-a aflat anul acesta la cea de-a 5-a ediţie.

Cele mai citite

Related Articles