[AUDIO] Medalii balcanice pentru luptătoarele Reşiţei! Elvira Drăgan şi Ionela Câmpean au urcat pe podium la Balcaniada tinerelor speranţe

Reprezentantele luptelor reşiţene s-au întors cu medalii de la Campionatele Balcanice Under 15 şi Under 17! Un titlu de vicecampioană şi două medalii de aur la echipe au obţinut fetele de la Reşiţa în cadrul Balcaniadei desfăşurate în capitală. Rezultatele sunt trecute în revistă de antrenorul Florin Dinţă.

„Au participat peste 400 de sportivi din 9 țări. O competiție reușită, ținând cont că am avut și noi sportivi care au participat la acest Campionat Balcanic. Sportiva de la CSS Reşiţa, Elvira Drăgan, a devenit vicecampioană la U15, categoria 42 kg. Totodată, ea a participat la echipe și a devenit campioană balcanică cu echipa României. La grupa de vârstă U 17, Ionela Câmpean, de la CSM Reşiţa, s-a clasat din păcate doar pe locul patru la 46 kg. S-a luptat foarte bine, a câștigat cu bulgăroaica la diferență, dar a greșit cu sportiva din Macedonia într-un moment în care conducea. La sfârșit a făcut o mică eroare și a pierdut prin tuș. Ea a intrat în competiţie şi cu echipa României U 17, cu care a devenit campioană balcanică.

Elvira Drăgan a avut o mică accidentare la genunchi și n-a mai putut să participe și la U 17, unde avea dreptul să lupte – şi cu siguranţă ar fi luat o medalie. Ea a venit acasă, a făcut o radiografie, bineînțeles ne vom ocupa de ea și cu siguranță se va simți mai bine.

Eu am participat cu cele două sportive din postura de profesor și antrenor, iar Federația Română de Lupte m-a desemnat și pe mine ca antrenor la băieţi, la ambele grupe de vârstă. Am fost unul dintre cei doi tehnicieni care s-au ocupat de loturile masculine, deoarece noi avem și centrul național de juniori mici la Reşiţa, iar o parte dintre sportivii de aici au participat la Balcaniadă. Au făcut rezultate bune pe echipe. La U 15 ne-am clasat pe locul 2 iar la 17 am devenit campioni balcanici.

Noi mai avem în ultimele două luni ale anului încă patru competiții. Prima dintre ele este  Campionatul Național de U 17,  care se desfășoară la Odorheiu Secuiesc în perioada 11-13 noiembrie. Ducem în jur de 8 sportivi, ne bazăm pe toți, bineînțeles, ne dorim să scoatem campioni naționali. Urmează apoi Campionatul Național U 23 ce se va desfășura la Cluj, iar la sfârșitul lunii noiembrie vom avea la Reşiţa Campionatul Național de seniori.

Iar ultima competiție pe care o organizăm e tradiţionala Cupă Hercules care se va desfășura la Băile Herculane”, a precizat profesorul Florin Dinţă, cel care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin.

ada

Aflată la prima competiţie de mare anvergură, Ionela Câmpean recunoaşte că emoţiile de la Balcaniadă au privat-o de o medalie la individual.

“A fost o competiție destul de grea, nu am mai participat până acum. Este prima mea prezenţă la un turneu internațional. Am avut o evoluție destul de bună din punctul meu de vedere, în afară de meciul cu fata din Macedonia, pe care l-am pierdut dintr-o greșeală. După aceea am avut un meci cu o fată din Bulgaria, pe care l-am câștigat prin superioritate tehnică. Scorul a fost de 15-1. Iar ultimul meci l-am avut cu o fată din România, Alexandra Voiculescu, care m-a învins. Puteam să mă clasez pe locul doi dacă nu făceam greșeala cu fata din Macedonia, dar așa a fost să fie.

Și în competiția echipelor a fost destul de bine. Nu mă așteptam să ieșim pe locul I, dar am reușit. Per total a fost un an destul de bun pentru mine. Poate se putea și mai bune, dar lucrăm și să fie mai bine la anul. Peste două săptămâni am finala de cadeți la Odorheiu Secuiesc, unde sper să ies campioană”, a spus Ionela Câmpean.

Sportivele medaliate la Balcaniadă sunt pregătite de antrenorii Florin Dinţă, Adrian Dacica şi Andrei Franţ.

Cele mai citite

Related Articles