[AUDIO] Medalie estivală pentru CSU Reşiţa! Cele două Diane au cucerit argintul la Naţionalele de la Mamaia

Secţia de volei pe plajă Universitatea Reşiţa îşi aduce din nou aportul la îmbunătăţirea bilanţului de medalii al grupării reşiţene! Perechea Diana Dumitru-Diana Milea a urcat pe treapta a doua a podiumului la Campionatul Naţional de seniori desfăşurat  pe plaja Blanco din Mamaia. După seriile de calificări, echipa CSU Reşiţa a trecut în sferturi de CSU Sighetu Marmaţiei şi a dispus în semifinale de fetele de la CSU Oradea. Reprezentantele grupării reşiţene  au fost învinse doar în ultimul act, de perechea Stanciu-Ordean de la CSU Cluj. Este prima medalie la seniori după o pauză de trei ani, iar semnele sunt bune, spune Dan Jitaru, antrenorul sportivilor de la CSU Reşiţa.

“Reuşim după trei ani să revenim cu o medalie la seniori, de data aceasta la feminin. Ne bucură acest rezultat, deoarece vine după o perioadă destul de grea cu care ne-am confruntat cu toţii, dar mai ales noi, sportivii, perioada pandemică în care nu prea am reuşit să ne antrenăm cum ne-am dorit. Mai mult decât atât, mă bucură faptul că cele două sportive care au realizat această performanţă sunt foarte tinere, una dintre ele fiind chiar junioară încă un an de zile. Cele două sportive care au realizat această performanţă pentru CS Universitatea Reşiţa sunt Diana Dumitru şi Diana Milea, aşadar, cele două Diane au adus din nou bucurie clubului nostru şi, de ce nu, Reşiţei. Sperăm şi ne propunem pentru anul viitor cucerirea medaliilor de aur, pentru a continua lanţul reuşitelor pe care le-am realizat de-a lungul timpului. Înainte de această competiţie, am avut la Timişoara un turneu care a făcut parte din circuitul Campionatului Naţional de senioare, ultimul înaintea examenului final, ca să spun aşa. La acest turneu, fetele noastre au reuşit clasarea pe prima treaptă a podiumului. Un lucru extraordinar, având în vedere că una din fete a avut anul acesta examenul de bacalaureat şi admiterea la facultate, motiv pentru care nu am reuşit să ne antrenăm cum ne-am dorit. La băieţi am reuşit să obţinem o medalie de bronz la Campionatul Naţional de juniori, medalie luată de Alexandru Voicu, care a făcut pereche cu un băiat din Constanţa, Andrei Grigore. O medalie care de asemenea ne bucură şi continuă şi la nivel juvenil performanţele realizate de clubul nostru”, a declarat tehnicianul Dan Jitaru, antrenor în csdrul secţiei de volei pe plajă CSU Reşiţa.

Un mesaj de felicitare pentru performerele de la Mamaia a venit şi din partea directorului CSU Reşiţa, Octavian Măzăran:

“Felicitari sportivelor Dumitru Diana Denisa/Milea Diana, felicitari domnului profesor Dani Jitaru! După rezultatele bune și foarte bune ale sportivilor noștri în campionatele naționale, după participarea reprezentanțiilor noștri la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, performanta continuă!CSU REȘIȚA, vicecampioană naţională la beach volley!Va mulțumim, pentru tot ce faceți, pentru clubul și orașul nostru! Suntem mândri de voi!”

Calendarul competiţiilor de volei pe plajă mai programează în toamnă două importante turnee de seniori: în perioada 2-5 septembrie este programat la Iaşi turneul Brizo Beach Volleyball, iar în weekendul 17-19 septembrie va avea loc la Sibiu o nouă ediţie a competiţiei Sibiu Sands.

De același autor

Related Articles