[FOTO-AUDIO] Medalie balcanică pentru şcoala reşiţeană de marş! Ionuţ Pleşu, bronz în Antalya

Cea de-a 20-a ediţie a Campionatului Balcanic de Marş a consemnat un nou rezultat de prestigiu pentru şcoala reşiţeană de profil. În cadrul competiţiei din Antalya, Ionut Pleşu, sportiv cu dublă legitimare CS Universitatea-CS Municipal Reşiţa, a reuşit să cucerească bronzul balcanic în proba de 20 de km a seniorilor. O performanţă deosebită, spune antrenorul George Ardeleanu, unul dintre tehnicienii care au însoţit echipa tricoloră în Turcia.

“În echipa României au fost şi trei componenţi reşiţeni: la 20 km seniori, Ionuţ Pleşu, care este cu dublă legitimare CSU-CSM Reşiţa, iar în proba de 20 km a fetelor au fost Ana Rodean şi Mihaela Acatrinei,  care sunt în dublă legitimare CSU Reşiţa-Unirea Alba Iulia. Este meritorie evoluţia lui Ionuţ Pleşu, care a reuşit să spargă gheaţa şi să ia în premieră o medalie internaţională. S-a clasat pe locul trei în proba seniorilor cu un timp destul de bun. Îmi pare rău că de la km 15 a avut o criză de ficat şi a trebuit să iasă puţin din ritmul pe care ni-l propusesem pentru a realiza performanţa dorită. Dar şi-a revenit şi a terminat pe locul trei. În proba fetelor, din păcate nu am cucerit medalii, ele au venit pe locurile 4-5. Timpul realizat de Mihaela Acatrinei a fost însă unul foarte bun, de nivel internaţional, care ne dă mari speranţe pentru accederea în acele locuri pentru Jocurile Olimpice. Mai sunt şanse  pentru îndeplinirea acestui obiectiv la Cupa Europei pe echipe de la Podebrady”, a declarat tehnicianul George Ardeleanu.

Evident, Ionuţ Pleşu s-a arătat încântat de primul său succes internaţional:

“Pot să spun că este un vis împlinit pentru mine, mi-am dorit de mult o medalie internaţională şi m-a ajutat Dumnezeu, am reuşit s-o obţin. În proba de 20 km am reuşit să cuceresc medalia de bronz cu timpul de o oră, 31 de minute şi 27 de secunde.  Singurul meu regret este că nu am reuşit să fac un personal best, în ciuda faptului că m-am simţit foarte bine până la km 15. Până atunci, mă încadram ca şi timp sub o oră şi 30 de minute, dar de la km 15 am simţit o durere în partea dreaptă. Efectiv, trei km abia am putut să respir, singurul meu gând era să termin cursa. Pe ultimii doi km mi-am revenit şi am reuşit să cobor cât mai aproape de actualul meu personal best, care este de 1 oră, 31 de minute şi 12 secunde. În primul rând, sper să rezolv această problemă, pentru că nu este prima oară când mi se întâmplă lucrul acesta. Am mai avut o durere ca aceasta şi la Timişoara, şi în alte competiţii. Chiar voi merge cu domnul professor să fac nişte analize, să vedem mai exact despre ce este vorba. Sper şi îmi doresc să pot participa la Cupa Europei, la 20 sau 50 de km, asta voi stabili cu domnul antrenor George Ardeleanu. Şi, de ce nu, să obţin o nouă medalie. Cu echipa la 50 km sunt cele mai mari şanse. Dacă va fi să particip însă în proba de 20 km, atunci îmi doresc un timp cât mai bun şi poate o medalie. Ar fi greu, dar nu imposibil, aşa cum s-a întâmplat şi la Balcaniadă, unde nu mă aşteptam, dar totuşi am reuşit s-o obţin. Pe această cale, ţin să mulţumesc antrenorului George Ardeleanu şi directorului CSU Reşiţa Octavian Măzăran pentru tot sprijinul acordat. Mulţumesc de asemenea cluburilor Universitatea şi Municipal Reşiţa”, a declarat Ionuţ Pleşu.

Delegaţia tricoloră prezentă la Balcaniada din Turcia a adus acasă 5 medalii, una de argint şi patru de bronz. Ionuţ Pleşu a fost însă singurul medaliat de la seniori.

Argintul a fost adjudecat de Maria Lătăreţu la categoria juniori 1. Medalii de bronz au cucerit următorii sportivi: Delia Ochiana – juniori 2, Darius Melenciuc – juniori 2, Ionuţ Pleşu – seniori şi Gabriel Miloşi – juniori 1. Mărşăluitorii români au fost însoţiţi de antrenorii  Gabriel Avram, George Ardeleanu, Radu Mihălescu şi Gabriela Ustabaciev, iar şeful delegaţiei a fost Silviu Casandra.

De același autor

Related Articles