[AUDIO] Meci cu final incendiar la Reşiţa! Handbalistele de la CS Universitatea au salvat un punct în faţa formaţiei CNE Râmnicu Vâcea

Spectacolul handbalistic a revenit în Polivalenta reşiţeană, odată cu startul noului sezon al diviziei A feminine. În etapa inaugurală, Universitatea Reşiţa a  primit replica echipei Centrului Naţional de Excelenţă din Râmnicu Vâlcea, într-un meci echilibrat şi deschis oricărui rezultat. Finalul partidei a fost unul incendiar: echipa oaspete avea avantaj de trei goluri, 30 la 27, cu două minute înainte de ultimul fluier, dar Universitatea a reuşit o revenire spectaculoasă. În ultimele secunde, studentele au egalat la 30 şi şi-au asigurat un punct în runda inaugurală. Un meci greu, a apreciat la final antrenorul reşiţean Cristian Busuioc.

„Un meci dificil pentru noi, dar ne  așteptam să fie așa. Am debutat în acest sezon competițional pe teren propriu, după o pauză foarte lungă. Suntem încă în pandemie, respectăm acel protocol stabilit de Federație și sper să continuăm în această manieră,  sub forma jocurilor acasă și în deplasare, pentru că în momentul de față avem un lot restrâns. Încă mai avem spații libere pe foaia de joc, deci am mai putea aduce jucătoare. Momentan ne descurcăm cu ce avem, suntem în continuare o echipă studențească, într-o serie în care sunt echipe mai puternice, care au bugete și obiective de promovare. Meciul a fost plăcut, zic eu că spectatorii prezenţi au fost conectaţi la el până la final. Felicit fetele că nu au cedat, că au luptat până în ultima secundă. Poate cu puțină concentrare puteam chiar să mai avem o șansă de a arunca  la poartă. Se vede lipsa de experiență, s-au precipitat un pic în ultimele secunde. Până la urmă este un punct muncit, meritat. Doar două serii sunt în acest an în divizia A. O echipă va promova direct în Liga Naţională, alte două vor merge la baraj. Se încearcă o divizie secundă mai apropiată de profesioniști, de Liga Națională. Sunt câteva reguli în schimbare și sperăm să ținem pasul şi să ne prezentăm onorabil până la finalul campionatului, acesta fiind obiectivul din acest an. Încercăm să menținem această echipă studențească la același nivel ca și până acum și încercăm să mai atragem junioare, care să crească alături de handbalistele mai experimentate de la echipă. E mai greu cu două serii, dar prefer această formulă decât varianta turneelor. Dacă jucam, ca anul trecut, trei sau patru meciuri unul după altul, pe noi ne-ar fi dezavantajat. Cu câte un meci la săptămână, deşi este un campionat lung, avem timp să ne organizăm și să facem cât de cât față la nivelul la care ne-am înscris”, a declarat profesorul Cristian Busuioc.

CSU Reșița: Alexandra Popescu, Andra Ioța, Daiana Giuca, Alina Cristea, Rebeca Vlădășel, Iulia Bledea, A. Dumitrache, Irina Ciobanu, Claudia Șiman, Simina Vezentan, Cătălina Dumitrescu.

Cele mai inspirate marcatoare ale echipei reşiţene au fost de această dată Rebeca Vlădășel și Cătălina Dumitrescu, fiecare cu câte șapte goluri. În etapa a doua, pe 19 septembrie, Universitatea Reşiţa va juca în deplasare, la CS Handbal Club Harghita.

De același autor

Related Articles