[AUDIO] Marşul reşiţean, fruntaş la Naţionalele de 20 km!

Şcoala reşiţeană de marş nu se dezminte! Sportivii din capitala Banatului de munte au început în forţă anul 2023: în cadrul Naţionalelor de 20 km de la Timişoara, mărşăluitorii de la CS Universitatea şi CS Municipal Reşiţa au urcat de şapte ori pe podiumul de premiere – iar două medalii au fost de aur. O competiţie reuşită pentru reşiţeni, spune antrenorul Octavian Măzăran.

“Suntem bucuroși că și de această dată sportivii reșițeni de la cluburile Universitatea și Municipal au fost la înălţime, reușind să obțină un număr de șapte medalii la Campionatul Național de Marș pe timpul iernii. Competiția s-a desfășurat în orașul Timișoara, pe un traseu omologat de World Athletics. Traseul a fost amenajat pe un bulevard, faţa Universităţii de Vest. S-a ținut pentru prima oară pe acest traseu, iar concurenţii și antrenorii au fost foarte mulțumiți de acest traseu și de condițiile găsite la Timișoara.

Revenind la sportivii noștri, au fost obținute două medalii de aur, patru de argint și una de bronz. O medalie de aur a fost cucerită de Narcis Mihăilă în proba de 20 km marș, categoria seniori. El a reușit să-şi adjudece  iarăși titlul de campion național la individual cu un timp foarte bun, 1h 26 min și 22 sec, ceea ce înseamnă pentru el un Personal Best.

O medalie de aur a mai fost obținută și de echipa de seniori a Clubului Sportiv Universitatea, echipă formată din Narcis Mihăilă, Marius Cocioran și Atila Balog. Ei au devenit iarăși campioni naționali în proba de 20 km.

La feminin, echipa de senioare a cucerit titlul de vicecampioană națională în proba de 20 km, în formula Mihaela Pușcașu, Vasilica Clicinschi, Sorana Țuțu și Loredana Cocoș. Felicitări merită şi Ionuț Pleșu, care a reușit să vină pe locul doi la categoria seniori – și el cu un Personal Best de 1h 27 min și 6 sec. Tot medalie de argint, dar la categoria tineret a luat sportiva Sorana Ţuţu, care are dublă legitimare, CSS Bârlad şi CSU Reșița. Sorana Țuțu e o sportivă de viitor în care noi ne punem mari speranțe pentru viitoarele competiții la nivelul seniorilor, campionate mondiale și, de ce nu, chiar participarea la Jocurile Olimpice.

O medalie de bronz a fost câștigată de sportiva Vasilica Clicinschi, sportiva antrenorului Gheorghe Ardeleanu reuşind să încheie pe locul trei la categoria tineret cu un timp bun. De menționat că toți acei sportiv și sunt antrenați de Gheorghe Ardeleanu, Marius Cocioran și de mine. Din păcate, deşi traseul de la Timișoara a fost omologat internațional deja de o jumătate de an, sportivii nu au punctat în rankingurile mondiale. Motivul: la competiție nu au participat și arbitri internaționali. Pentru a fi omologate rezultatele în aceste clasamente era nevoie de cel puțin trei arbitri internaționali. Din păcate nu s-a reușit acest lucru pentru Naţionalele de iarnă – dar noi avem speranța să avem arbitraj internaţional măcar la Campionatul Național din luna iunie, care se va desfășura tot la Timișoara.”

De remarcat că mărşăluitorii de top ai Reşiţei n-au luat vacanţă după Naţionalele de iarnă. În această perioadă, ei se pregătesc la Buziaş pentru  alt eveniment sportiv major, care se va desfăşura însă peste hotare. Este vorba despre Campionatul Național de 35 km, care se va desfăşura şi anul acesta la Dudince, în Slovacia. Competiţia este programată în data de 25 martie.

Cele mai citite

Related Articles