[AUDIO] Mărşăluitorul Narcis Mihăilă, locul 16 la Europeanul din Germania

Mărşăluitorul reşiţean Narcis Mihăilă a încheiat pe locul 16 cursa de 35 de km din cadrul Campionatelor Europene de la Munchen. El a trecut linia de finish după două ore, 45 de minute şi 3 secunde. Cursa a fost câştigată de Angel Miguel Lopez în două ore, 26 de minute şi 49 de secunde. Pe locul doi s-a clasat germanul Cristopher Linke (2:29:30), iar poziţia a treia i-a revenit italianului Matteo Giupponi (2:30:34).

Din păcate, colegul lui Narcis, Marius Cocioran, a abandonat. N-au terminat cursa nici fetele care au reprezentat România şi Reşiţa în proba de 35 de km: Mihaela Acatrinei şi Ana Rodean au cedat şi ele, într-o cursă în care căldura a fost principalul inamic al competitorilor.

A fost o cursă dificilă, spune Narcis Mihăilă, care se declară relativ mulţumit de evoluţia de la Munchen:

“Ca organizare, pot spune că a fost foarte frumos, a fost super la Munchen. Ca și competiție, am avut o zi cu căldură, cu umiditate, dar, multumesc lui Dumnezeu, am dus cursa până la final și am ieşit pe 16 – un loc mulțumitor, având în vedere că eu în 2018, la Campionatele Europene de la Berlin, am fost nevoit să mă opresc din cauza unor probleme de sănătate.
Acum am reuşit să închei cursa şi să vin destul de în față, ceea ce e bine, vedere că acum trei săptămâni eu nu știam exact dacă sunt calificat. Ca și competitori, am avut cam aproape cei mai tari mărşăluitori, nu doar din Europa, ci şi din lume – pentru că mulţi dintre ei au fost şi la Tokyo, şi în America, la Mondialul din Oregon. Deci pot spune că am concurat cu cei mai tari din lume, am reușit o cursă bună, un pic mă avantajează căldura, se pare că mă descurc bine pe temperaturi puţin mai ridicate.”

După cele mai importante competiţii internaţionale ale anului, concluziile sunt formulate de antrenorul Octavian Măzăran, coordonatorul şcolii reşiţene de marş:

„Iată că am ajuns și la finalul sezonului competițional internațional pentru mărşăluitorii reșițeni. În primul rând, iau partea bună: Narcis Mihailă a ocupat un loc 16, într-o competiție care s-a desfășurat de la ora 8.30 pe o căldură destul de mare. Am spus de la început că acela care termină cursa va fi un erou pentru mine. Iar Narcis Mihăilă a reuşit. Iată că după un loc 10 la Mondiale, avem şi un loc 16 la Europene, cu Narcis Mihăilă. Din păcate, ceilalţi sportivi – atât Marius Cocioran cât și Ana Rodean și Mihaela Acatrinei – nu au reușit să termine proba. A fost o cursă grea, și nu trebuie să uităm că ei vin după o cursă la Campionatul Mondial și după un sezon cu foarte multe curse de 35 de kilometri.
Per total încheiem anul binișor și suntem încrezători că, începând cu anul 2023, când se va da drumul la calificările pentru Jocurile Olimpice, vom reuși să calificăm unul sau doi sportivi pentru Paris 2024”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

De același autor

Related Articles