Mărşăluitorii de top ai Reşiţei, Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă, pregătiţi pentru primul examen al anului, în Spania

Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă, cei mai valoroşi mărşăluitori ai Reşiţei şi ai României, se apropie de finalul cantonamentului din Portugalia. Coordonaţi de antrenorul Octavian Măzăran, cei doi atleţi trag tare la ţărmul Atlanticului pentru a fi la înălţime, într-un sezon cu multe provocări. Început pe 3 ianuarie, stagiul de pregătire se va încheia cu o competiţie: la sfârşitul acestei săptămâni, reşiţenii vor lua startul la Campionatele Naţionale ale Spaniei.

Tehnicianul Octavian Măzăran:


„La sfârşitul acestui stagiu de pregătire, duminică, 30 ianuarie, vom participa la o competiţie în Spania. În oraşul Lepe din provincia Huelva, sportivii noştri vor concura în proba de 35 de km marş. Competiţia este Campionatul Naţional al Spaniei, unde, alături de mărşăluitorii spanioli, vor concura şi mai mulţi străini. Noi ne dorim ca la această competiţie să facem o verificare şi, de ce nu, un rezultat cât mai bun, pentru a urca în clasamentele internaţionale. Cred că ar fi cel mai bine să vorbim prin rezultatele din competiţie. Din păcate, la Narcis Mihăilă au apărut, cam de o săptămână, mici probleme de sănătate, dar sperăm să trecem peste ele şi să facem un rezultat cât mai bun, pentru a avea un moral ridicat la începutul de sezon.”


Olimpicul Marius Cocioran, veteranul care a reprezentat Reşiţa şi România la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, se declară mulţumit de pregătirea din Portugalia. El speră ca Naţionalele Spaniei de la sfârşitul săptămânii să-i aducă puncte importante în cursa pentru calificarea la cele două mari competiţii din vară: Campionatele Mondiale, programate în iulie în Statele Unite, şi Europenele care vor avea loc la Munchen în luna august:


„Eu sunt foarte mulţumit de cum a decurs pregătirea. A fost o alegere bună, având în vedere că vremea de aici e mult mai blândă decât cea din ţară, iar antrenamentele se pot desfăşura în condiţii foarte bune. Aştept cu nerăbdare concursul de la sfârşitul acestei săptămâni. Campionatul Naţional al Spaniei este unul destul de puternic, deoarece spaniolii sunt foarte buni în această probă. Sper să fac un timp care să mă apropie de calificarea la cele două mari competiţii”, a spus Marius Cocioran, veteranul care a reprezentat Reşiţa şi România la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice.


După competiţia din Spania, reşiţenii se întorc în ţară pentru a participa la primul concurs major din calendarul intern. Pe 13 februarie vor avea loc la Timişoara Campionatele Naţionale de 20 de km marş.

De același autor

Related Articles