Mărşăluitorii de top ai Reşiţei nu au parte de vacanţă în această perioadă. Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă au început deja pregătirea pentru concursurile de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cei doi atleţi se află acum în Portugalia, locul în care au fost pregătite cu succes şi anterioarele performanţe ale marşului reşiţean. Antrenamentele sunt în grafic, apreciază antrenorul Octavian Măzăran.

Am început un stagiu de pregătire în Portugalia în data de 9 decembrie, şi urmează ca sărbătorile de iarnă să le facem acolo, pregătindu-ne pentru calificările la Jocurile Olimpice. Acest stagiu va continua şi anul viitor până la mijlocul lunii februarie, după care ne vom întoarce acasă şi sperăm că se va organiza Campionatul Naţional de iarnă în proba de 20 de km. Apoi, peste încă o lună, în data de 20 martie, urmează  Campionatul Naţional de 50 de km, concurs care sperăm că va avea loc de data aceasta. La fel ca anul trecut, este programat în Slovacia, la Dudice. Acesta va fi un concurs internaţional unde sportivii noştri vor putea puncta pentru calificare sau ar putea realiza chiar baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Noi am început bine pregătirea, pot să spun că ei sunt în grafic, mai avem mult de muncă, dar eu zic că în final amândoi – atât Marius Cocioran, cât şi Narcis Mihăilă – au şanse foarte mari de a participa la Jocurile Olimpice”, a declarat tehnicianul Octavian Măzăran.

Stagiul de pregătire efectuat în Portugalia de cei doi atleţi reşiţeni este asigurat cu sprijinul Federaţiei Române de Atletism şi al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

foto: facebook Octavian Mihai Sergiu Mazaran