[AUDIO] Marius Cocioran trăieşte iar visul olimpic! “Sper să ne auzim după cursă cu veşti bune”

Atletul reşiţean Marius Cocioran trăieşte din nou visul olimpic! Cel mai titrat mărşăluitor al României participă pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, care l-au purtat pe trei continente: după Olimpiada europeană de la Londra şi cea sud-americană de la Rio, Marius e gata să înfrunte concurenţa şi clima diferită din Asia de Est. La Sapporo, pe insula Hokkaido din arhipelagul nipon, va avea loc cursa de 50 de km marş – cea mai lungă probă olimpică și singurul eveniment atletic de la întrecerile majore dedicat exclusiv bărbaților. Pentru Marius Cocioran şi antrenorul său, Octavian Măzăran, aventura din Japonia a început la Matsudo, a continuat la Tokyo şi se încheie la Saporro – unde sunt puse la punct ultimele detalii înaintea cursei din dimineaţa zilei de 6 august. Pregătirile s-au desfăşurat foarte bine, spune antrenorul Octavian Măzăran, care speră ca elevul său să reuşească în Japonia cea mai bună performanţă a carierei.

“Din data de 17 iunie ne-am aflat într-un stagiu de pregătire şi de acomodare în oraşul Matsudo, oraş care se află în apropiere de Tokyo. În acest stagiu am reuşit să ne adaptăm atât fusului orar, cât şi climei. Pe această cale aş vrea să mulţumesc asociaţiei cultural-sportive româno-japoneze JRSCA, care ne-a pus la dispoziţie toate condiţiile. Împreună, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic Român şi asociaţia menţionată au organizat acest stagiu de pregătire. După acest stagiu, în data de 29 iulie, am venit în Satul Olimpic din Tokyo, unde am reuşit să facem şi două antrenamente, ţinând cont că în data de 31 iulie, dimineaţa la ora 9.00, am venit pe insula Hokkaido, în oraşul Saporro, unde va avea loc competiţia. Concursul de 50 de km marş va avea loc în data de 6 august, de la ora 5.30, ora Japoniei. Putem să spunem că până acum lucrurile au decurs normal. Suntem testaţi zilnic, în primul stagiu de pregătire nu am avut voie să mergem decât la antrenamente, în rest am stat în hotel, dar în Satul Olimpic atmosfera a fost normală, toată lumea a putut şi să se plimbe, să se bucure într-adevăr de Jocurile Olimpice. Speranţele noastre pentru Marius – singurul reprezentant al Reşiţei şi al Caraş-Severinului – sunt destul de mari. Sperăm că el îşi va depăşi performanţele anterioare, de la Londra şi Rio. Aşa cum îl ştim, foarte serios, să facă o cursă de la cap la coadă aşa cum am pregătit-o. Şi, în acelaşi timp, să se bucure de participarea la Jocurile Olimpice”, a declarat Octavian Măzăran.

Marius Cocioran, un veritabil campion al constanţei şi seriozităţii, aşteaptă cu speranţă cel de-al treilea examen olimpic.

“Eu voi avea proba în 6 august, la ora 5.30 dimineaţa. În România va fi încă data de 5 august, la ora 11.30 seara. Despre şederea mea aici în Japonia, consider că a fost benefic să venim mai devreme, deoarece asta m-a ajutat să mă adaptez la condiţiile de aici. Temperatura şi umiditatea sunt foarte ridicate şi resimt acest lucru. Am avut nevoie de câteva zile pentru adaptare. În momentul de faţă sunt foarte bine şi aştept cu nerăbdare competiţia. Îmi doresc să obţin un rezultat foarte bun. Sper să ne auzim după competiţie cu veşti bune. Vă mulţumesc pe această cale, să ne auzim cu bine!”, a fost mesajul adresat de Marius Cocioran suporterilor de acasă.

Marius Cocioran speră într-o clasare cât mai bună, dar lupta sa va fi în primul rând cu cronometrul. Campionul şi recordmenul României îşi propune să stabilească  în Japonia un nou record naţional în proba de 50 de km marş.

De același autor

Related Articles